Driftsätta Qlik Cloud

Qlik Cloud-infrastrukturen är värd för och hanteras av Qlik. Välj mellan prenumerationsalternativen för Qlik Cloud-analys och Qlik Cloud Data Integration och teckna en prenumeration. Följ sedan administratörsstegen för att konfigurera en identitetsleverantör för användare och hantera klientorganisationen.

För att driftsätta Qlik Cloud behöver du utföra följande uppgifter.

• Registrera dig för en prenumeration

Innan du kan börja använda Qlik Cloud-analys och Qlik Cloud Data Integration måste du registrera dig för en prenumeration.

• Skapa och konfigurera klientorganisationen

Begär en klientorganisationsdomän hos Qlik och konfigurera driftsättningen.

• Hantera användare

Bjud in användare till klientorganisationen och tilldela åtkomst och roller.

• Tilldela huvudadministratörer

Servicekontoägaren tilldelas automatiskt rollen som första huvudadministratör när klientorganisationen skapas. Tilldela klientadministratörsrollen till användare som behöver full åtkomst för att hantera och administrera klientorganisationen.

• Hantera prenumerationen

Slutför pågående uppgifter som rör din prenumerationshantering, som att uppgradera, förnya och hantera betalningsmetoden och tillgängliga användarlicenser.