Driftsättning Qlik Sense

Qlik Sense Business och Qlik Sense Enterprise SaaS är utrullningsalternativ för SaaS. Qlik är värd för och hanterar molninfrastrukturen.

Välj Qlik Sense Business eller Qlik Sense Enterprise SaaS och registrera dig för en prenumeration. Följ sedan administratörsstegen för att konfigurera en identitetsleverantör för användare och hantera klientorganisationen. Användare loggar in med det ID och lösenord de får från administratören.

För att driftsätta Qlik Sense behöver du utföra följande uppgifter.

• Registrera dig för en prenumeration

Innan du kan börja använda Qlik Sense Business eller Qlik Sense Enterprise SaaS måste du registrera dig för en prenumeration.

• Skapa och konfigurera klientorganisationen

Begär en klientorganisationsdomän hos Qlik och konfigurera driftsättningen.

• Hantera användare

Bjud in användare till klientorganisationen och tilldela åtkomst och roller.

• Tilldela huvudadministratörer

Servicekontoägaren tilldelas automatiskt rollen som första huvudadministratör när klientorganisationen skapas. Tilldela klientadministratörsrollen till användare som behöver full åtkomst för att hantera och administrera klientorganisationen.

• Hantera prenumerationen

Slutför pågående uppgifter som rör din prenumerationshantering, som att uppgradera, förnya och hantera betalningsmetoden och tillgängliga användarlicenser.