Hantera installationsmanifest till Qlik-tillägget för Microsoft Excel

Qlik-tillägget för Microsoft Excel installeras i Microsoft-miljön med en XML-manifestfil. En huvudadministratör genererar länken till manifestfilen och kan hämta själva filen från Hanteringskonsol.

Anteckning om informationManifestfilen och länken till den måste hämtas i Hanteringskonsol efter att OAuth-klientkonfigurationen har slutförts. Information om det fullständiga arbetsflödet finns i Förbereda och skaffa tilläggsmanifestet.

Öppna installationsmanifestet i Hanteringskonsol på sidan Inställningar under Delning och rapporterExcel tillägg.

Hämta manifestlänken

För att Microsoft 365-administratören ska kunna distribuera Excel-tillägget centralt kommer det antagligen att behövas en länk till manifestfilen.

1. Skapa en OAuth-klient för att användas i din organisations distribution av tillägget. Se: Skapa en OAuth-klient för Qlik-tillägget till Microsoft Excel

2. I Hanteringskonsol går du till sidan Inställningar och navigerar sedan till Delning och rapporterExcel tillägg.

3. I rullgardinsmenyn väljer du den OAuth-klientkonfiguration som du har ställt in för att aktivera OAuth i tillägget.

4. Klicka på Kopiera.

Länken till manifestet kopieras till urklipp.

Hämta manifestfilen direkt

Om du sidoladdar Excel-tillägget eller installerar med en nätverksdelning kommer du att behöva manifestfilen vid direktimport. Hämta den via manifestlänken (se ovan) eller genom att använda hämtningsdialogen.

1. Skapa en OAuth-klient för att användas i din organisations distribution av tillägget. Se: Skapa en OAuth-klient för Qlik-tillägget till Microsoft Excel

2. I Hanteringskonsol går du till sidan Inställningar och navigerar sedan till Delning och rapporterExcel tillägg.

3. I rullgardinsmenyn väljer du den OAuth-klientkonfiguration som du har ställt in för att aktivera OAuth i tillägget.

4. Klicka på Hämta.