Hantera kopplingar till externa samarbetsplattformar

Lägg till externa plattformar som samarbetskanaler så att användarna kan interagera med Qlik Cloud-klientorganisationen med hjälp av konversationsanalys.

Du kan lägga till följande extern plattform-klientorganisationer som samarbetskanaler:

• Microsoft 365 (Microsoft Teams)

Förutom att lägga till den externa miljön som en samarbetskanal måste du också tilldela Collaboration Platform User-rollen till användare och grupper som kommer att interagera med Qlik Cloud via den externa plattformen.

För information, se Tilldela säkerhetsroller och anpassade roller (användarbaserade prenumerationer) eller Tilldela säkerhetsroller och anpassade roller (kapacitetsbaserade prenumerationer).

Lägga till kanaler för samarbete

Lägg till klientorganisations-ID:n för externa samarbetsplattformar i Hanteringskonsol.

1. I Qlik Cloud Hanteringskonsol väljer du Inställningar.

2. Under Samarbetsplattformar letar du upp den samarbetsplattform du använder (t.ex. Microsoft 365).

3. Lägg till klientorganisations-ID:t för samarbetsplattformen och tryck sedan på retur- eller tabbtangenten.

4. Klicka på Spara.