Hantera användarrapporter och prenumerationer

Det är bara huvudadministratörer som kan slå på/av alla Qlik Cloud rapportfunktioner för klientorganisationen. Både huvud- och analysadministratörer kan dock aktivera och inaktivera enskilda prenumerationer, radera dem eller ändra ägare till en prenumeration.

Förutsättningar

För att konfigurera en tabellrapportuppgift eller prenumerera på appinnehåll krävs följande:

• Den tillämpliga rapportfunktionen slås på. Huvudadministratörer kan slå på/av rapport- och prenumerationsfunktioner i Hanteringskonsol under Inställningar > Dela och rapporterr. Se Hantera tillgänglighet för rapporter, prenumerationer och delning.

• En e-postserver är konfigurerad så att användare kan få rapporter via e-post, se Konfigurera e-postsupport.

• För tabellrapportuppgifter måste antingen en e-postserver ha konfigurerats eller uppgiften måste använda en Microsoft SharePoint-koppling för distribuering av rapporten. För prenumerationer har användare e-postadresser associerade med sina konton.

Användares egenhantering av prenumerationer

Användare kan prenumerera på rapporter om diagram och ark utan att vara beroende av administratörer. Under Prenumerationer i profilmenyn i hubben kan användare se en översikt över sina prenumerationer, där olika åtgärder är tillgängliga. Se: Schemalägga rapporter med prenumerationer. Den användare som skapar en prenumeration blir ägaren. En prenumerations ägare kan lägga till mottagare.

Administrera rapportprenumerationer

Huvudadministratörer och analysadministratörer kan redigera användares tabellrapportuppgifter och prenumerationer i Hanteringskonsol.

Gör följande:

1. Gå till Hanteringskonsol och öppna Prenumerationer.
  2. Välj en eller flera rapportuppgifter eller prenumerationer i kolumnen längst till vänster.

3. Ta bort, inaktivera eller aktivera elementen med knapparna.

Anteckning om tipsOm du vill redigera en enstaka rapportuppgift eller prenumeration kan du använda Navigering-menyn. Från den här menyn kan du ändra ägare.

Elementets status

I kolumnen Skickat visas status för den senaste leveransen. I följande tabell visas möjliga statusar.

Senaste leveransstatus
Status i Skickat Beskrivning
Skapar ... När den inte skapas direkt visas en rotationsruta.
Skickat med e-post

Datum och tid avser när genereringen av filen påbörjades, inte till när e-postmeddelandet skickades.

Anteckning om informationUtöver att schemalägga en leverans kan användare välja att Skicka nu, för att omedelbart starta genereringen av filen och leveransen av e-postmeddelandet direkt, oberoende av eventuell schemalagd leverans.
Det gick inte att skicka Felmeddelande när appen, diagrammet eller arket saknas. Datum och tid avser när generering av filen påbörjades.
Tar bort … När den inte tas bort direkt visas en rotationsruta.
Aldrig skickat

Om den tillämpliga rapportfunktionen slås på skickas utdata enligt schemat eller när en användare använder alternativet Skicka nu.

Anteckning om informationDatum och tid i kolumnen Schemalagt avser när generering av filen påbörjas, inte när e-postmeddelandet skickas.