Logga in på Qlik Cloud

För att komma åt din Qlik Cloud-klientorganisation börjar du med att ange en webbadress i din webbläsare eller besöka www.qlikcloud.com. Om du har flera klientorganisationer blir du ombedd att välja en av dem.

Gör följande:

1. I en webbläsare skriver du in https://<din klientorganisations adress>. Din systemadministratör kan tillhandahålla den exakta adressen.

2. Alternativt kan du nå din klientorganisation via www.qlikcloud.com.

3. Om ett inloggningsfönster visas i webbläsaren anger du ditt användarnamn och lösenord.

4. Om du har flera klientorganisationer leds du vidare till en sida i My Qlik där du kan välja den klientorganisation du vill få åtkomst till.

När du loggar in på Qlik Cloud-analys-hubben kommer du till startsidan, där du kan visa olika samlingar, inklusive appar, diagram, datauppsättningar och anteckningar.-huvudadministratörer och analysadministratörer kan skapa anpassade hemsidor, så att specifikt innehåll kan lyftas fram för alla användare i klientorganisationen. Användare har dessutom sin egen personliga hemsida där de kan lägga till självvalda widgets. Mer information finns i Anpassa hemsidor för Qlik Cloud-analys-hubben i hela klientorganisationen.

Anteckning om tipsFör att logga in direkt på Hanteringskonsol lägger du till /console i din klientorganisations adress i webbläsaren: https://<din klientorganisations adress>/console.