Tabellrapporter och avsnittsåtkomst

Du kan använda tabellrapporter i appar som använder avsnittsåtkomst. I det här hjälpämnet beskrivs de skillnader du kan förvänta dig när du konfigurerar rapporter från en app som använder avsnittsåtkomst.

Datareduktionen som tillämpas på rapportutdata beror på:

• Huruvida appen använder avsnittsåtkomst

• Vilka rapportfilter används

• Om mottagaren är intern eller extern i förhållande till Qlik Cloud-klientorganisationen

Se avsnitten nedan för att lära dig hur rapporter genereras för varje typ av mottagare. Ytterligare information finns i Vem kan få tabellrapporter?.

Interna mottagare

Alla interna rapportmottagare (användare i Qlik Cloud-klientorganisationen) måste ha tillgång till appen och inkluderas i tabellen för avsnittsåtkomst för att rapporten ska genereras och skickas till dem. Data i rapportutdata kommer också att filtreras baserat på de begränsningar för dataåtkomst som definierats för den användaren i skriptet för avsnittsåtkomst.

Externa mottagare

Externa rapportmottagare (personer som inte är medlemmar i Qlik Cloud-klientorganisationen) får rapportutdata som definieras av åtkomsten för ägaren till rapportuppgiften.

Funktioner för en rapportuppgift

En rapportuppgift kan generera maximalt 100 unika rapporter. I appar utan avsnittsåtkomst genereras en unik rapport för varje separat filter på mottagarnivå som tillämpas på alla användare som lagts till i rapportuppgiften. Det här beteendet är emellertid annorlunda i appar med avsnittsåtkomst.

Om appen har avsnittsåtkomst:

• En unik rapport genereras för varje intern mottagare som läggs till i rapportuppgiften, oavsett vilket filter som tillämpas på mottagaren.

• För externa mottagare genereras en unik rapport endast om det filter som definierats för mottagaren skiljer sig från det filter som definierats för ägaren av rapportuppgiften. För externa mottagare där samma filter tillämpas på dem genereras en unik rapport per unikt filter.

Automatisk inaktivering av rapportuppgifter

I vissa scenarier inaktiveras rapportuppgifter automatiskt i en app som använder avsnittsåtkomst. Följande beteenden kan förväntas:

• Om avsnittsåtkomst läggs till eller tas bort från appen inaktiveras rapportuppgiften automatiskt. Den kan återaktiveras manuellt. På så sätt kan rapportutvecklaren utvärdera huruvida denne vill fortsätta med rapportleveranser baserat på definitionerna av mottagarna i distributionslistan.

• Om appen har avsnittsåtkomst och en huvudadministratör ändrar ägare till rapportuppgiften i Hanteringskonsol inaktiveras rapportuppgiften automatiskt. Därefter kan bara den nya ägaren av rapportuppgiften återaktivera rapportuppgiften.

Begränsningar

Rapportleverans via distributionsmappen för Microsoft SharePoint är inte tillgänglig om appen använder avsnittsåtkomst.