Tabellrapporter med exporterade eller migrerade appar.

Tabellrapporter är tillgängliga för appar som har exporterats och laddats upp till Qlik Cloud-analys.

När du har laddat upp en exporterad eller migrerad app måste du lägga till de nödvändiga datakällorna i utrymmet, ladda upp appens laddningsskript efter behov och bygga återstående rapporttillgångar i appen.

Det finns ett antal scenarier där du kan behöva arbeta med exporterade appar:

• Appar som migrerats (exporterats) från Client-Managed Qlik Sense eller Qlik Sense Desktop till Qlik Cloud.

• Appar som exporteras från Qlik Cloud och laddas upp igen till samma eller en annan Qlik Cloud-miljö.

I följande avsnitt anges de nödvändiga processerna för att arbeta med exporterade och migrerade appar.

Exporterade appar från Qlik Cloud

När en Qlik Sense-app exporteras från Qlik Cloud kan den laddas upp igen till samma eller en annan Qlik Cloud-miljö. Detta är exempelvis vanligt när appar delas med andra användare. Du kan använda tabellrapporter med de här apparna.

Vissa av rapporttillgångarna måste skapas om i en uppladdad app. I följande tabell anges vad du behöver skapa om.

Vilka rapporttillgångar bevaras när jag exporterar och laddar upp en app på nytt i Qlik Cloud?
Alternativ för export av appar Rapportuppgifter Rapportfilter Mottagare Grupper Mallar
Med data Bevaras inte Bevaras Bevaras Bevaras Bevaras inte
Utan data Bevaras inte Bevaras

Bevaras om kompatibla datakällor finns i utrymmet

Anteckning om informationAppen behöver också laddas upp på nytt.

Bevaras om kompatibla datakällor finns i utrymmet

Anteckning om informationAppen behöver också laddas upp på nytt.
Bevaras inte

Appar som migrerats eller exporterats från Client-Managed Qlik Sense eller Qlik Sense Desktop.

Du kan använda tabellrapporter med appar som skapades med Client-Managed Qlik Sense eller Qlik Sense Desktop.

Här följer ett generellt arbetsflöde för att använda tabellrapporter med appar från Client-Managed Qlik Sense och Qlik Sense Desktop:

1. Om du migrerar appen manuellt exporterar du appen från den miljö där den finns och laddar sedan upp den till ett personligt eller delat utrymme i Qlik Cloud.

2. Det finns även kompletta verktyg för att underlätta migreringsprocessen för appar som skapats i Client-Managed Qlik Sense. Appar som migrerats till Qlik Cloud med de här verktygen kan användas för tabellrapporter. Mer information om processen finns i Migrera från Client-Managed Qlik Sense.

3. I det utrymme där du laddade upp appen lägger du till de datakällor som används av appen.

4. Modifiera laddningsskriptet i appen som du just har laddat upp. Skriptet måste använda syntax och funktioner som är kompatibla med Qlik Cloud.

Laddningsskriptet kan exempelvis referera till en plats för datakällor benämnd AttachedFiles. I Qlik Cloud benämns den här platsen i stället DataFiles förutom att den refererar till utrymmets plats.

5. För appar från Client-Managed Qlik Sense med befintliga, kompatibla mallar som skapats för Qlik NPrinting kan du migrera mallar för kompatibilitet med tabellrapporter i Qlik Cloud.

En fullständig guide finns i Exportera rapportmallar för Excel från Qlik NPrinting till Qlik Cloud

6. Om du i stället skapar tabellrapports mallarna från början kan du börja skapa mallarna efter att appen har laddats upp till Qlik Cloud.

7. I appen bygger du återstående rapporttillgångar och lägger till nödvändiga mallar.

Appar som publicerats eller distribuerats från Client-Managed Qlik Sense

Tabellrapporter är inte tillgängliga för appar som publiceras eller distribueras från Client-Managed Qlik Sense (inklusive multimolndistributioner) till Qlik Cloud. För att använda tabellrapporter med de här apparna migrerar du appen till Qlik Cloud med migreringsverktygen (se Konfigurera Qlik Cloud-migreringsverktygen eller exportera appen manuellt och ladda upp den igen till Qlik Cloud.

Mer information om att använda tabellrpporter med migrerade och exporterade appar finns i Appar som migrerats eller exporterats från Client-Managed Qlik Sense eller Qlik Sense Desktop..