Arbeta med rapportmallar i Qlik Sense-appen.

I fliken Mallar i avsnittet Rapporter i en app kan du hantera alla rapportmallar som du har lagt till i appen och ladda upp nya.

I fliken Mallar kan du lägga till och hantera rapportmallar i en Qlik Sense-app

Fliken "Mallar" i avsnittet Rapporter i en Qlik Sense-app. Här lägger du till mallar och hanterar befintliga.

Med Qlik-tillägget för Microsoft Excel skapar du mallar för dina rapportuppgifter. Du laddar upp dem här för användning i rapportuppgifter.

Skapa rapportmallar

Specifik information om hur du skapar en rapportmall med Qlik-tillägget för Microsoft Excel finns i Bygga rapportmallar med Qlik-tillägget för Microsoft Excel och relaterade ämnen.

Ladda upp en rapportmall

Ladda upp flera mallar till appen och använd dem i olika rapportuppgifter som du skapar. När du skapar rapportmallen gäller den specifikt för den app som du skapar och kan inte användas för andra appar.

1. I en Qlik Sense-app öppnar du avsnittet Rapporter och går till fliken Mallar.

2. Klicka på Ladda upp mall.

3. Klicka på Bläddra. Bläddra efter en mallfil och lägg till den.

Hantera dina mallar

På en mall som listas i fliken Mallar kan du klicka på  Trepunktsmeny-ikonen för att komma åt följande alternativ:

• Byt namn på mall

• Ladda upp en ny version av samma mall

• Hämta mall

• Ta bort mall

Överväganden om avsnittsåtkomst

Det är viktigt att tänka på hur funktionerna i tabellrapporter interagerar med avsnittsåtkomst. Mer information finns i Tabellrapporter och avsnittsåtkomst.

Behörigheter för rapportmallar

För att hantera de mallar som har laddats upp till en Qlik Sense-app krävs specifika roller. Behörighetskraven varierar beroende på vilken typ av utrymme som din app finns i.

Krav för appar i delade utrymmen

För appar i delade utrymmen behöver du Kan redigera-behörigheter i utrymmet för att göra följande:

• Visa mallar i appen

• Ladda upp och återuppladda en mall

• Hämta en mall

• Ta bort en mall

Mer information finns i Hantera behörigheter i delade utrymmen.

Krav för appar i hanterade utrymmen

Användare med utrymmesrollerna Ägare (rättigheterna Professional, Full User eller Analyzer), Kan hantera (rättigheterna Professional, Full User eller Analyzer) eller Kan styra (endast Användarrättighet Professional eller Full User) i det hanterade utrymmet kan göra följande:

• Visa mallar i appen

• Ladda upp och återuppladda en mall

• Hämta en mall

• Ta bort en mall

Mer information finns i Hantera behörigheter i hanterade utrymmen.

Krav för en app i ditt personliga utrymme

Du behöver användarrollen Private Analytics Content Creator i klientorganisationen för att fullständig kontroll över de rapportmallar som har lagts till i appen.