OpenAI‑analyseconnector – Interactief voorbeeld

Met dit voorbeeld kunt u een vooraf geconfigureerde app importeren in Qlik Cloud, waar u kunt leren hoe u diagramuitdrukkingen maakt om het gebruik van OpenAI‑gegevens te beheren en om reacties te genereren als gebruikers selecties maken in de app.

WaarschuwingHoud er rekening mee dat u een commerciële relatie aangaat met OpenAI als u gebruikmaakt van het OpenAI-platform. Hoewel u met de hoeveelheid gratis proefgegevens deze oefeningen kunt voltooien, moet u onthouden dat u voor het voltooien van de oefeningen een bepaalde hoeveelheid gegevens van OpenAI moet gebruiken.

In dit voorbeeld wordt er vanuit gegaan dat u basiskennis hebt van analyseconnectoren in Qlik Cloud. Voor een uitleg van de belangrijkste concepten raadpleegt u eerdere zelfstudievoorbeelden en resterende documentatie voor OpenAI‑connectoren.

Dit voorbeeld gebruikt de configuratie 'OpenAI Chat Completions API (GPT-3.5, GPT-4) - Rijen' van de connector.

Voordat u van start gaat

Overwegingen

OpenAI past frequentielimieten toe voor het gebruik van API's. Dit betekent dat u op basis van de connectorconfiguratie en het OpenAI-model dat u gebruikt mogelijk beperkt wordt in het aantal aanvragen dat u in bepaalde intervallen (bijvoorbeeld minuut) kunt indienen. Daarom wordt bij elke diagramuitdrukking uitleg gegeven totdat u de uitdrukking moet gebruiken. Bovendien kunt u waarschijnlijk slechts één diagramuitdrukking per keer evalueren. Raadpleeg de documentatie van OpenAI voor meer informatie over frequentielimieten.

Voorbereidingen

Voordat u dit voorbeeld kunt voltooien, moet u de volgende stappen voltooien:

• Een account voor het OpenAI-platform maken

• Een API-sleutel voor OpenAI ophalen

• Functionaliteit van de analyseverbinding inschakelen in Qlik Cloud

• Maak een afzonderlijke verbinding voor dit voorbeeld (Interactive_Chat_Completions_GPT_3.5_4_Rows)

Ga voor meer informatie naar: Aan de slag met het OpenAI-platform en De verbindingen maken.

InformatieAls u de Azure OpenAI-connector gebruikt, wijken de voorbereidingsstappen aanzienlijk af. Zie Azure OpenAI‑analysebron en Een Azure OpenAI verbinding maken.

Download en upload de app

Download de voorbeeld-app hier:

OpenAI demo-app - Analyse van en omgang met klachten

Upload de app in uw Qlik Cloud Analyse-hub.

Interactieve Qlik Sense voor het gebruik van generatieve AI in reacties op klachten en technische problemen

Interactieve Qlik Sense-app voor het gebruik van OpenAI om te werken met app-gegevens.

Waaruit bestaat de app?

De app bevat een kleine inlinegegevensverzameling met opmerkingen van klanten op een website van een bedrijf dat verschillende producten aanbiedt. We gebruiken OpenAI om voorbeeldreacties en een ernstanalyse te genereren op basis van een klantopmerking die we selecteren in de app.

InformatieDe reacties die OpenAI ter beschikking stelt, mogen niet worden gebruikt als complete vervanging van een reactie op unieke problemen van klanten, maar kunnen wel helpen om ideeën te genereren voor het afhandelen van hun problemen.

Oefeningen voor diagramuitdrukkingen

Nadat u de app hebt geüpload, opent u de app en schakelt u indien nodig het bewerken van werkbladen in. U moet de werkbladen mogelijk privé maken.

De voorbeeldwerkbladen gebruiken de uitbreidingssyntaxis aan de serverkant om analyseconnectoren te gebruiken in diagramuitdrukkingen. De verwijzingsvelden in de diagramuitdrukkingen met de naam ComplaintText en ProductDescription, die verschijnen in het gegevensmodel.

Het doel van deze oefening is om u te tonen hoe u if-instructies kunt gebruiken in een interactieve omgeving met verwijzingsvelden van het diagram in uw gegevensmodel om te beheren hoe vaak het diagram wordt berekend. Dit verlaagt de kosten voor OpenAI omdat de diagrammen in dit geval alleen worden berekend als er één selectie in een afzonderlijk veld wordt gemaakt.

Deze voorbeelden zijn zo opgezet dat er slechts één diagramuitdrukking per keer kan worden geëvalueerd. Dit komt door de mogelijke frequentielimieten die van toepassing zijn op uw OpenAI services, waardoor niet meer dan één diagramuitdrukking tegelijkertijd kan worden geëvalueerd.

Voorbeeld 1

Het eerste werkblad, Example 1, bevat een basislay-out met diagrammen die de metrische gegevens van een verzameling klachten van klanten toont. De brongegevens bevatten afzonderlijke klachten van klanten, samen met dimensies zoals het type product waarover ze klagen, en een ernstscore op basis van 5. Er zijn diagramobjecten om een geselecteerde klacht in de tabel te tonen en voor het tonen van de reactie van OpenAI op hoe een klantenserviceafdeling de klant kan helpen met zijn probleem.

1. Open het eerste werkblad, Example 1.

2. In de geavanceerde opties van de bewerkingsmodel selecteert u het gele tekst- en afbeeldingsdiagram met de naam OpenAI Possible Starting Points.

3. In het eigenschappenvenster, onder Gegevens, klikt u op Uitdrukking onder Uitdrukking om de uitdrukkingseditor te openen.

4. Verwijder // aan het begin van de uitdrukking. Hiermee worden opmerkingen van de uitdrukking verwijderd, zodat de uitdrukking geëvalueerd kan worden. De uitdrukking ziet er nu als volgt uit:

if( count(distinct [ComplaintText]) = 1, endpoints.ScriptAggrStr('{"RequestType":"endpoint", "endpoint":{"connectionname":"Interactive_Chat_Completions_GPT_3.5_4_Rows","column":"choices.message.content"}}', 'draft generic starting points for ways a customer can fix an issue reported with '& [ProductDescription]))

5. Sluit de bewerkingsmodus.

6. In de tabel met de naam Complaints - Reference Table selecteert u een afzonderlijke celwaarde in de kolom ComplaintText.

Het OpenAI-diagram berekent nu de reactie op de geselecteerde klacht.

Werkblad Example 1 met een markering van de geselecteerde klacht van de klant, samen met suggesties van OpenAI voor het afhandelen van de klacht

Interactieve Qlik Sense-app voor het gebruik van OpenAI om te werken met app-gegevens.

Wis de selectie en selecteer een andere klacht. Het diagram wordt vernieuwd met de reactie van OpenAI op de nieuwe selectie.

InformatieAls u klaar bent om door te gaan met Example 2, voeg dan // toe aan de uitdrukking waarvan u eerder de opmerkingen hebt verwijderd. Dit voorkomt dat de uitdrukking wordt geëvalueerd als u het tweede werkblad gebruikt.

Voorbeeld 2

Het tweede werkblad, Example 2, bevat vergelijkbare diagrammen als Example 1. Het OpenAI-object is nu geconfigureerd om een algemene analyse te geven van de opmerking die een gebruiker selecteert. Deze geeft algemene informatie over de ernst van de klacht en kan van pas komen bij het geven van prioriteit en het geven van feedback.

1. Indien u dit nog niet heeft gedaan, voegt u // opnieuw toe aan de uitdrukking voor het OpenAI-object in het werkblad Example 1.

2. Open het tweede werkblad, Example 2.

3. In de geavanceerde opties van de bewerkingsmodel selecteert u het gele tekst- en afbeeldingsdiagram met de naam OpenAI Initial Impression.

4. In het eigenschappenvenster, onder Gegevens, klikt u op Uitdrukking onder Uitdrukking om de uitdrukkingseditor te openen.

5. Verwijder // aan het begin van de uitdrukking. Hiermee worden opmerkingen van de uitdrukking verwijderd, zodat de uitdrukking geëvalueerd kan worden. De uitdrukking ziet er nu als volgt uit:

if( count(distinct [ComplaintText]) = 1, endpoints.ScriptAggrStr('{"RequestType":"endpoint", "endpoint":{"connectionname":"Interactive_Chat_Completions_GPT_3.5_4_Rows","column":"choices.message.content"}}', 'provide a short description of how severe the following customer complaint is: ' & [ComplaintText]))
  6. Sluit de bewerkingsmodus.

7. In de tabel met de naam Complaints - Reference Table selecteert u een afzonderlijke celwaarde in de kolom ComplaintText.

Het OpenAI-diagram berekent nu de reactie op de geselecteerde klacht.

Werkblad Example 2 met een markering van de geselecteerde klacht van de klant, samen met de ernst van de klacht volgens OpenAI

Interactieve Qlik Sense-app voor het gebruik van OpenAI om te werken met app-gegevens.

Wis de selectie en selecteer een andere klacht. Het diagram wordt vernieuwd met de reactie van OpenAI op de nieuwe selectie.