Felsökning – Arbeta i utrymmen

På den här sidan finns förslag till lösningar på vanliga problem som du kan stöta på när du arbetar i hanterade och delade utrymmen.

Ett laddningsskript behöver uppdateras, men appägaren är inte tillgänglig

I en kollaborativ miljö kommer det att uppstå tillfällen när dataladdningsskriptet behöver uppdateras, men appägaren inte är tillgänglig.

Utrymmesansvariga (användare med rollen Ägare eller Kan hantera i utrymmet) kan tilldela behörigheter till en berättigad användare för att hantera laddningsskriptet.

Försök med något av följande:

• Tilldela rollen Kan redigera data i appar till specifika användare i det delade utrymmet. De här användarna kommer att kunna redigera laddningsskriptet eller hantera data.

• Duplicera appen. När du duplicerar en app. Du blir ägare av den nya kopian.

Vid båda av lösningarna ovan måste användare ha åtkomst till de datakällor som används i appen eller skripten för att kunna ladda den/det. Om de inte har åtkomst kontaktar du en huvudadministratör och be denne att flytta eller ändra ägandet till någon av de nödvändiga datakällorna, eller tillhandahåll den utrymmesbehörighet som behövs för att få åtkomst till datakällorna. Nya autentiseringsuppgifter behöver anges när en koppling redigeras.

Mer information finns i Hantera datakopplingar.

Källappen för en publicerad app togs bort

Om källappen för en app i ett hanterat utrymme tas bort kan inte den publicerade kopian av appen uppdateras och återpubliceras efter behov.

Du behöver återställa överordnad-underordnad-relationen mellan en källapp och den publicerade appen. Det kan du göra genom att spara en säkerhetskopia av den publicerade appen och sedan återpublicera denna säkerhetskopia från ett personligt eller delat utrymme.

1. Exportera den publicerade kopian av appen utan data.

Exportera appar från hanterade utrymmen

2. Ladda upp appen igen till ett personligt eller delat utrymme.

3. Återpublicera appen i samma hanterade utrymme med samma namn som den befintliga publicerade appen.

När du uppmanas till det väljer du Ersätt för att ersätta den befintliga publicerade kopian av appen.

Jag har gjort ändringar av rollerna för utrymmesmedlemmar, men deras åtkomst har inte ändrats

När du gör ändringar i en användares behörigheter för appar eller skript återspeglas inte de här ändringarna omedelbart i aktivt öppnade appar och skript. För att säkerställa att ändringarna av användarbehörigheterna uppdateras måste användaren stänga alla webbläsarflikar som tillhör den berörda appen eller det berörda skriptet och vänta minst två minuter (appsessionens Time To Live), och sedan öppna appen igen. Det här gäller för app- och skriptbehörigheter i personliga, delade och hanterade utrymmen. Ändringar av behörigheter för appar som just har öppnats återspeglas direkt.

Ägaren av ett utrymme, app, eller annan entitet har lämnat klientorganisationen

När en användare tas bort från Qlik Cloud, till exempel när en användare lämnar en organisation kommer tillgångar de äger inte längre att ha en användare. Detta kan leda till att app- och skriptladdning misslyckas och orsaka andra åtkomstproblem.

En huvudadministratör kan omtilldela ägande till utrymmen, appar, skript och datakopplingar. Som en sidoanmärkning kan analysadministratörer och dataadministratörer utföra liknande hanteringsuppgifter i delade och hanterade utrymmen respektive datautrymmen.

Kontakta din huvudadministratör för att fråga om att omtilldela ägande av tillgångar och att flytta dem till andra utrymmen efter behov.

Mer information finns här:

Säkerhetskopiera innehåll som lagts till i publicerade appar i hanterade utrymmen

Efter att en app publicerats i ett hanterat utrymme kan utrymmesmedlemmar skapa nya ark och visualiseringar i den publicerade kopian.

Om en publicerad app tas bort kan inte innehållet som har lagts till i den sedan den publicerats återställas.

Som en preventiv åtgärd rekommenderar vi att du regelbundet skapar säkerhetskopior av den publicerade appen. Använd alternativet Exportera utan data från Qlik Cloud-analys-hubben. Ett annat metodtips är att periodiskt kopiera viktiga Community-ark från den publicerade appen och klistra in dem i källappen. Arken kan göras offentliga innan du återpublicerar dem för att lägga till dem som basinnehåll i appen.

Om appen tas bort kan den återpubliceras från källappen, eller säkerhetskopian kan laddas upp till utvecklingsutrymmet och sedan publiceras tillbaka till det hanterade utrymmet.

Mer information finns i Exportera appar från hanterade utrymmen.

Jag har byggt en app med en datakälla i ett annat utrymme, men jag har förlorat åtkomsten till det utrymmet

När du arbetar i ett delat utrymme kan du bygga analysinnehåll i ett delat utrymme med datakällor från andra utrymmen. Om du förlorar åtkomsten till något av utrymmena som innehåller datakällor kan laddningsfel och åtkomstproblem inträffa.

Som första steg bekräftar du att du verkligen har förlorat åtkomsten till de utrymmen som källorna finns i. Om så är fallet kan du:

• Om åtkomstproblemen beror på att utrymmesägaren har lämnat klientorganisationen (tagits bort som användare) kontaktar du en huvudadministratör för att omtilldela ägande och flytta datakällorna efter behov. Användaruppgifterna behövs för att redigera datakopplingar.

• Överväg att återskapa datakopplingar själv.

Jag är utrymmesägare, men jag kan inte skapa ML-resurser och affärsordlistor

Förutom utrymmesbehörigheter finns ytterligare säkerhetsroller som behövs för att arbeta med AutoML och affärsordlistor.

För fullständig åtkomst till AutoML behöver du rollerna Automl Experiment Contributor och Automl Deployment Contributor. För de flesta åtgärderna för affärsordlistor behöver du rollen Steward.

Säkerhetsroller kan bara tilldelas av en administratör. Kontakta huvudadministratören för att ta reda på mer.