Ge åtkomst till ark, bokmärken och berättelser

I appöversikten kan du göra ark, bokmärken och berättelser offentliga eller privata. Du kan även flytta om ark och berättelser.

För att kunna se offentliga ark, bokmärken och berättelse behövs Kan visa-behörighet i det associerade delade utrymmet. Du kan även visa offentligt innehåll i enskilda appar som har delats med dig. För att göra dessa objekt offentliga eller privata i ett delat utrymme behöver du Kan redigera eller högre behörighet i utrymmet.

Information om nödvändiga behörigheter för att publicera och göra appinnehåll privat i ett hanterat utrymme finns i Hantera behörigheter i hanterade utrymmen.

Nya objekt som läggs till i appöversikten är alltid privata. Privata objekt kan bara ses av dig. Om du gör ett objekt offentligt är du inte längre ägaren. Om du gör ett objekt privat blir du ägaren.

Du kan flytta om ark och berättelser genom att dra dem.

Anteckning om informationOm du inte kan flytta om ark genom att dra dem inaktiverar du Touch-skärmläge. Klicka på navigeringsknappen (Navigering) och använd växelknappen för Navigering.

Göra appinnehåll offentligt i delade utrymmen

För att göra privata ark, bokmärken och berättelser offentliga måste du ha någon av följande utrymmesroller i det delade utrymmet:

• Ägare

• Kan hantera

• Kan redigera

För att göra offentliga ark, bokmärken och berättelser privata krävs någon av de utrymmesroller som anges ovan.

De här behörigheterna gäller för användare med Användarrättighet Professional eller Full User. Mer information om behörigheter i delade utrymmen finns i Hantera behörigheter i delade utrymmen.

Följande procedur visar hur ett privat ark görs offentligt. Samma process används för att göra privata bokmärken och berättelser offentliga.

Gör följande:

1. Öppna appöversikten och kontrollera att rätt flik är öppen (för dina ark är det Ark. Det skiljer sig för Bokmärken och Berättelser.).
  2. Under Mina ark söker du upp arket du vill göra offentligt.
  3. Högerklicka på arket och välj Gör offentligt i listrutan.

Gör arket offentligt

Använda listrutan för att göra ett ark offentligt.

Arket är nu offentligt. Du är inte längre ägaren.

Göra appinnehåll privat i delade utrymmen

För att göra offentliga ark, bokmärken och berättelser privata måste du ha någon av följande utrymmesroller i det delade utrymmet:

• Ägare

• Kan hantera

• Kan redigera

Följande procedur visar hur ett offentligt ark görs privat. Samma process används för att göra offentliga bokmärken och berättelser privata.

Gör följande:

1. Öppna appöversikten och kontrollera att rätt flik är öppen (för dina ark är det Ark. Det skiljer sig för Bokmärken och Berättelser.).
  2. Under Offentliga ark söker du upp arket du vill göra privat.
  3. Högerklicka på arket och välj Gör privat i listrutan.

Nu är du arkets ägare.

Lägga till foruminnehåll i hanterade utrymmen

I en app som redan publicerats till ett hanterat utrymme kan du publicera och avpublicera ark. bokmärken och berättelser till och från forumet. Du behöver nödvändig utrymmesroll och behörighet i utrymmet för att utföra dessa åtgärder. Mer information finns i Hantera behörigheter i hanterade utrymmen.

Mer information om att navigera hanterade utrymmen finns i Använda appar i hanterade utrymmen.

Publicera appinnehåll till Forum

Följande procedur visar hur ett privat ark publiceras till ett Forum. Samma process används för att publicera privata bokmärken och berättelser.

Gör följande:

1. Öppna appöversikten och kontrollera att rätt flik är öppen (för dina ark är det Ark. Det skiljer sig för Bokmärken och Berättelser.).
  2. Under Mina ark söker du upp arket du vill publicera till ett Forum.
  3. Högerklicka på arket och välj Publicera i listrutan.

Ta bort appinnehåll från Forum

Följande procedur visar hur ett Forum-ark avpubliceras och görs privat. Samma process används för att avpublicera bokmärken och berättelser i Forum.

Gör följande:

1. Öppna appöversikten och kontrollera att rätt flik är öppen (för dina ark är det Ark. Det skiljer sig för Bokmärken och Berättelser.).
  2. Under Mina ark söker du upp arket du vill avpublicera från Forum.
  3. Högerklicka på arket och välj Avpublicera i listrutan.

RELATERAD INFORMATION: