Hantera appar för huvud- och analysadministratörer

Om du är en klientadministratör eller analysadministratör kan du flytta appar mellan hanterade utrymmen eller mellan egenhanterade utrymmen (personliga eller delade) ändrar du ägare för appar, radera appar och hantera laddningsscheman.

Anteckning om informationAppägare och -utvecklare kan också hantera appegenskaper. Mer information finns i Hantera appar.

Appöversikt

För att hantera appar, gå till sidan Innehåll i Hanteringskonsol och öppna fliken Appar. På fliken visas en tabell med information om ägarna, utrymmet och appens storlek. Storleken avser appens grundläggande fotavtryck för minnesanvändning. Du kan också se när appen senast uppdaterades och hitta uppgifter om schemalagda dataladdningar. Du kan sortera på kolumnerna Namn eller Senast uppdaterad och filtrera på Namn, ID, Ägare eller Utrymme.

Välj Källa, Publicerade eller Mellanlagrade i listrutan ovanför tabellen:

• Källa visar appar som finns i personliga eller delade utrymmen. Som klientorganisationsadministratör eller analysadministratör kan du göra följande med dessa appar:

• Hantera appens laddningsschema
    • Ändra ägare för appen
    • Flytta appen till ett annat utrymme
    • Ta bort appen
  • Publicerade visar appar som finns i hanterade utrymmen. Som klientorganisationsadministratör eller analysadministratör kan du göra följande med dessa appar:

• Hantera appens laddningsschema
    • Flytta appen till ett annat utrymme
    • Ta bort appen
  • Mellanlagrade innehåller appar som inte har någon ägare och inte tillhör något utrymme. Mellanlagrade appar är endast synliga för huvudadministratörer och analysadministratörer. Som huvudadministratör eller analysadministratör kan du göra följande med dessa appar:

• Ange ett utrymme för appen
    • Ta bort appen

Ändra ägare för appar

Som klientorganisations- eller analysadministratör kan du ändra ägaren för en app.

Gör följande:

1. I Hanteringskonsol går du till Innehåll > Appar.
  2. Välj Källa.
  3. Markera en eller flera appar och klicka på Ändra ägare.
  4. I dialogrutan Byt ägare väljer du den användare du vill göra till ny ägare. Klicka sedan på Tillämpa.

Ändra utrymme för appar

Som klientorganisations- eller analysadministratör kan du flytta en app till ett annat utrymme.

Gör följande:

1. I Hanteringskonsol går du till Innehåll > Appar.
  2. Välj Källa eller Publicerad.
  3. Markera en eller flera appar och klicka på Flytta.
  4. I dialogrutan Flytta markerar du det utrymme dit du vill flytta apparna och klickar sedan på Bekräfta.

Anteckning om information

När du ändrar utrymme för en app kan du behöva högre behörigheter. Markera vid behov kryssrutan Skaffa högre privilegier innan du bekräftar.

Högre behörigheter krävs om du inte är appens ägare eller inte har behörigheten Kan hantera för det aktuella eller det nya utrymmet. Dessa privilegier är tillfälliga och kommer att återkallas när utrymmesförändringen är slutförd.

Ange utrymme för mellanlagrade appar

Som klientorganisations- eller analysadministratör kan du välja ett utrymme för mellanlagrade appar.

Gör följande:

1. I Hanteringskonsol går du till Innehåll > Appar.
  2. Välj Mellanlagrade.
  3. Markera en eller flera appar och klicka på Ange utrymme.
  4. I dialogrutan Välj utrymme markerar du det utrymme där du vill lägga till apparna och klickar sedan på Bekräfta.

Hantera schemalagda laddningar av appdata

När en app laddas uppdateras den med aktuella data från appens datakällor. Appar kan laddas manuellt från hubben eller automatiskt baserat på ett schema.

Klientorganisations- och analysadministratörer kan visa och ta bort inläsningsscheman från Hanteringskonsol. Du kan se tiden för den senaste laddningen och nästa planerade laddning. Med rätt behörigheter i utrymmen där appar och datakällor lagras kan du också skapa och redigera laddningsscheman.

Detaljerad information om laddningsscheman, inklusive begränsningar och överväganden vid arbete med scheman finns i Ladda appdata. Information om vilka behörigheter som krävs för att ladda data finns i Hantera behörigheter i delade utrymmen och Hantera behörigheter i hanterade utrymmen.

Visningsstatus för laddningsscheman för appar

Kolumnen Schemaläggning i apptabellen visar statusen för laddningsschemat för en app. Om kolumnen är tom innebär det att appen inte har något laddningsschema. Schemaläggningsstatusarna är:

• Schemalagt: Appen har ett aktiverat laddningsschema. Hovra över den här statusen för att visa tidsmarkören och nästa schemalagda laddning.

• Schema inaktiverat: Appen har ett schema som är inaktiverat för närvarande. Hovra över den här statusen för att kontrollera tidsstämpeln för det senaste misslyckade laddningsförsöket. Ett laddningsschema inaktiveras om körningen misslyckas fem gånger i rad.

Statusar för laddningsscheman i apptabellen.

Skärmdump av schemaläggningskolumn med statusar och beskrivning

Skapa eller redigera laddningsscheman

Klientadministratörer och analysadministratörer med rätt utrymmesbehörigheter för en app och dess datainnehåll kan skapa ett nytt laddningsschema eller redigera ett befintligt. Schemat kan baseras på frekvens, datum, tid eller på när en datauppsättning i appen uppdateras.

Anteckning om informationAtt redigera ett laddningsschema kan leda till att ägaren av schemat ändras. Se Ägande av inläsningsscheman.

Gör följande:

1. I Hanteringskonsol går du till Innehåll > Appar.

2. Välj Källa eller Publicerad och leta upp den app som du vill lägga till eller redigera ett laddningsschema för.

3. Klicka på Mer och välj sedan Laddningsschema.

4. Om du lägger till ett nytt schema klickar du på Lägg till schema i dialogrutan Laddningsschema.

5. Konfigurera ett nytt laddningsschema eller redigera det befintliga schemat.

Mer information om hur du konfigurerar laddningsscheman finns i Ladda appdata.

6. Klicka på Spara.

Ägande av inläsningsscheman

En tidsbaserad schemalagd laddning körs på uppdrag av användaren som äger laddningsschemat och inte av ägaren till appen. För att laddningsschemat ska kunna köras måste ägaren av laddningsschemat fortfarande ha korrekt åtkomst till appen och dess datakällor. Vissa åtgärder kan leda till ändringar i vem som tilldelats inläsningsschemat. Vem som är ägare av inläsningsschemat avgörs av följande regler:

• När du skapar ett inläsningsschema för en app som tidigare inte haft något blir du ägare av det inläsningsschemat.

• Om någon annan användare redigerar eller sparar ett befintligt inläsningsschema överförs ägandet till den användaren.

• Om någon annan användare modifierar appens inläsningsskript genom redigeringar i Skriptredigeraren (eller genom att läsa in data i Datahanteraren) överförs ägandet till denne i de flesta fall. Men om denna användare redan är senaste användare som redigerat inläsningsskriptet kommer ägandet inte att överföras.

• Att skapa eller modifiera distributionslistan för en app, antingen genom att ladda upp en källfil i avsnittet Rapportering eller genom att redigera laddningsskriptet manuellt, innebär att laddningsskriptet redigeras. Om du gör detta och du inte är den som senast redigerade laddningsskriptet kommer du att bli den nya ägaren av appens laddningsschema, om det finns ett för den. Om du redan är den som senast redigerade laddningsskriptet kommer äganderätten till schemat inte att överföras till dig.

Ta bort laddningsscheman

Klientadministratörer och analysadministratörer kan ta bort befintliga laddningsscheman från Hanteringskonsol.

Gör följande:

1. I Hanteringskonsol går du till Innehåll > Appar.

2. Hitta den app som du vill ta bort laddningsschemat från.

3. Klicka på Mer och välj sedan Ladda om schema.

4. I dialogrutan Laddningsschema klickar du på Ta bort.

Ta bort appar

Som huvud- eller analysadministratör kan du ta bort appar.

Gör följande:

1. I Hanteringskonsol går du till Innehåll > Appar.
  2. Välj Källa, Publicerade eller Mellanlagrade.
  3. Markera en eller flera appar och klicka på Ta bort.
  4. I dialogrutan Ta bort appar markerar du kryssrutan för att bekräfta borttagningen och klickar sedan på Ta bort.