Create relationship

CREATE RELATIONSHIP specificeert de relatie tussen nieuwe tabellen en kolommen in een gegevensmodel van een Direct Query-app.

CREATE RELATIONSHIP kan alleen worden gebruikt in een Direct Query-app. Dit moet worden voorafgegaan door een section directquery-sectie.

Syntaxis:

CREATE RELATIONSHIP (OUTER|INNER) JOINED] TableName, [(OUTER|INNER) JOINED] TableName ON ConditionExpression ;

Informatie

Als een outer|inner joined-kwalificatie voor een tabel niet is gespecificeerd, dan is de standaard inner joined.

Informatie

Voor TableName kunt u naamreferenties met aanhalingstekens gebruiken. Bijvoorbeeld: ( IDENTIFIER | LITERAL_STRING | LITERAL_FIELD | LITERAL_NUMBER)).

Voorbeelden:

CREATE RELATIONSHIP BETWEEN T1,T2 ON A = C;
CREATE RELATIONSHIP
BETWEEN OUTER JOINED T2, INNER JOINED T3
ON (D = E or (D is null and E is null));