Hantera generiska länkar

Om du är en huvud- eller analysadministratör kan du skapa och redigera generiska länkar från hubben eller från Hanteringskonsol.

Information om generiska länkar i hubben finns i Lägga till länkar. Följande processer beskriver hur du skapar, redigerar och tar bort generiska länkar i Hanteringskonsol. Du kan antingen skapa en enstaka länk eller ladda upp en CSV-fil med en eller flera länkar.

Anteckning om information

Qlik Cloud stöder bara UTF-8-kodning i CSV-filer med generiska länkar.

Generiska länkar administreras på sidan Generiska länkar i Hanteringskonsol.

Översikt av generiska länkar

Generiska länkar är ett enkelt sätt att göra externa resurser tillgängliga i molnet. Om du till exempel har en multimoln-distribution som består av QlikView eller Qlik Sense Enterprise on Windows kombinerat med Qlik Cloud kan du använda länkar för att ge tillgång till lokala appar som är tillgängliga i molnet.

En huvud- eller analysadministratör kan lägga till generiska länkar från hubben, se Lägga till länkar, och från Hanteringskonsol. Dessutom kan användare lägga till länkar från hubben till utrymmen där de har roll som Ägare eller Kan hantera. En länk kan bara läggas till i ett utrymme åt gången.

Du kan lägga till flera länkar samtidigt genom att ladda upp en CSV-fil.

Egenskaperna som beskrivs nedan finns.

Egenskaper för generiska länkar
Egenskap Beskrivning
Namn Appens namn.

Det här fältet är obligatoriskt vid uppladdning av en CSV-fil.

URL URL till appen.

Det här fältet är obligatoriskt vid uppladdning av en CSV-fil.

Utrymme Namn på utrymmet där appen läggs till.
Beskrivning Beskrivning av appen.

Skapa en enstaka generisk länk

Gör följande:

1. Gå till Hanteringskonsol och öppna delavsnittet Generiska länkar.

2. Klicka på Skapa ny längst upp till höger.

3. Om du vill lägga till en bild till länken drar du en bildfil och släpper den eller klickar på Bläddra och navigerar till filen.

4. Under Namn anger du namnet på länken.

5. Under URL-länk, lägger du till URL:en.

6. Under Utrymme väljer du målutrymmet för länken.

7. Under Beskrivning kan du ange en beskrivning av länken.

8. Under Taggar kan du lägga till taggar för länken.

9. Klicka på Skapa.

Redigera en generisk länk

Gör följande:

1. Gå till Hanteringskonsol och öppna delavsnittet Generiska länkar.

2. Klicka på ... längst till höger i raden du vill redigera och välj Redigera.

3. Gör dina ändringar.

Anteckning om informationOm du vill redigera flera länkar väljer du kryssrutorna för de länkar som ska redigeras. Klicka sedan på Redigera.

Ladda upp en CSV-fil med en eller flera generiska länkar

Gör följande:

1. Gå till Hanteringskonsol och öppna delavsnittet Generiska länkar.

2. Klicka på Ladda upp CSV-fil längst upp till höger och lägg till din CSV-fil.

Namn och URL är obligatoriska fält och måste finnas med i CSV-filen.

Ta bort en generisk länk

Gör följande:

1. Gå till Hanteringskonsol och öppna delavsnittet Generiska länkar.

2. Klicka på ... längst till höger i raden du vill ta bort och välj Ta bort.

Anteckning om informationOm du vill ta bort flera länkar väljer du kryssrutorna för de länkar som ska tas bort. Klicka sedan på Ta bort.