Puntlagen

Een puntlaag wordt weergegeven over individuele locaties op een kaart, die worden vertegenwoordigd door vormen.

In puntlagen worden standaard ronde bellen gebruikt, maar u kunt ook verschillende andere vormen gebruiken. U kunt ook gepersonaliseerde afbeeldingen gebruiken als de punten in een puntlaag. De grootte van de punten in de laag kan worden vastgelegd of u kunt een meting of uitdrukking opgeven om de grootte van de verschillende punten in te stellen. U kunt deze verschillende waarden nog verder markeren door de metingen verschillende kleuren te geven.

Kaart met puntlaag waarop steden in Atlantisch Canada worden weergegeven met een kleur en grootte die afhankelijk is van het aantal inwoners.

Kaart met puntlaag.

Puntlagen toevoegen

1. Klik in Lagen in de geavanceerde eigenschappen op Laag toevoegen en selecteer Puntlaag.
  2. Klik in Dimensies op Toevoegen en selecteer een veld met puntgegevens om als dimensie te gebruiken.
  3. Als er problemen met de puntlocaties zijn, past u de locatie-instellingen aan in Locaties in het eigenschappenvenster.

Ga voor meer informatie naar Kaartdiagram.

Nadat de laag is toegevoegd, kunt u de instellingen ervoor bijstellen in het eigenschappenvenster.