Werken met assistenten

Assistenten bieden een interface om te werken met een reeks gegevensbronnen op basis van vragen in natuurlijke taal. Assistenten zijn bedoeld voor persoonlijk gebruik of kunnen met andere gebruikers worden gedeeld om binnen of buiten Qlik Cloud te gebruiken.

Met assistenten kunt u domeinspecifieke ervaringen bieden die informatie halen uit verschillende bronnen.

Assistenten zijn beschikbaar via Qlik Cloud, maar kunnen ook in uw werkstromen en systemen worden geïntegreerd. U kunt de chat integreren in andere webinterfaces van andere systemen met behulp van Qlik Embed. Met API's kunt u ook een aangepaste gebruikersinterface maken. Zie Qlik Developer voor meer informatie:

Naar assistenten navigeren

Assistenten zijn verdeeld in de volgende secties:

• Overzicht

• Chat

• Controle

TipVoor controles is de rol Auditbeheerder vereist.
  • Gespreksstarters

• Instellingen

Overzicht

Overzicht toont basisinformatie over de assistent. U kunt de kennisbanken van uw assistent beheren vanuit Overzicht.

Overzicht in assistenten

Tabblad Overzicht van een assistent, die de kennisbanken en een chat met 2 gespreksstarters toont.

Chat

Chat is beschikbaar op alle tabbladen, met uitzondering van Controle. Hierdoor kunt u de chat testen tijdens het maken van uw assistent. Klik op Chat verbergen om de chat te verbergen. Klik op Chat uitvouwen om de chat op volledig scherm te tonen.

Zie Vragen beantwoorden met behulp van Qlik Answers voor meer informatie over het gebruik van de chat.

Assistentchat

Een samengevouwd chatvenster van de assistent met 3 gespreksstarters.

Controle

In Controle kunt u de gespreksgeschiedenis en feedback bekijken.

Tabblad Controle

Het tabblad Controle van een assistent toont het gesprek 'What is insight advisor'.

Gesprekken met de assistent controleren

Gespreksstarters

In Gespreksstarters voegt u beginvragen toe voor gebruikers van uw assistent. Beginvragen helpen de gebruikers van uw assistent om te begrijpen wat voor vragen ze van de assistent kunnen verwachten.

Gespreksstarters

Het tabblad Gespreksstarters toont twee gespreksstarters

Gespreksstarters toevoegen

Instellingen

U kunt de assistentinstellingen wijzingen via Instellingen. U kunt de naam, beschrijving en labels bijwerken. U kunt ook een welkomstbericht toevoegen.

Tabblad Instellingen

Het tabblad Instellingen toont de beschikbare details en instellingen voor de assistent en chat.

Assistentinstellingen aanpassen