Werken met kennisbanken

Kennisbanken zijn verzamelingen van afzonderlijke gegevensbronnen die zijn verbonden via een gegevensverbinding die geïndexeerd worden voor het genereren van reacties op vragen van gebruikers.

Kennisbanken zijn de plek waar u bronnen met niet-gestructureerde gegevens kunt zoeken en onderhouden. Kennisbanken moeten overeenkomen met een specifiek domein. Een kennisbank voor marketing bevat bijvoorbeeld het volgende:

• Verkoopmogelijkheden

• Concurrentieanalyse

• Klantreferenties

• Toepassingen

U voegt niet-gestructureerde gegevensbronnen toe aan uw kennisbanken door ze te uploaden naar Qlik Cloud of door een gegevensverbinding te gebruiken. Nadat de gegevensbronnen zijn toegevoegd, indexeert Qlik Answers ze. Geïndexeerde gegevensbronnen kunnen vervolgens door assistenten van Qlik Answers worden gebruikt om antwoorden te genereren.

Door kennisbanken navigeren

Kennisbanken bestaan uit twee secties:

• Overzicht

• Indexgeschiedenis

Overzicht

Overzicht toont details voor de kennisbanken en geïndexeerde bestanden.

Overzicht

Het tabblad Overzicht van een kennisbank.

Overzicht biedt de volgende metagegevens:

• Eigenaar

• Aanmaakdatum

• Laatste indexatiedatum

• Ruimte

In Geïndexeerde bestanden kunt u de verbindingen bekijken naar gegevensbronnen die zijn toegevoegd. U kunt de verbinding uitvouwen om afzonderlijke bestanden te bekijken. Afzonderlijke bestanden tonen de volgende metagegevens:

• Bestandsnaam

• Grootte

• Laatst bijgewerkt

• Geïndexeerd

U kunt meer gegevensbronnen toevoegen door te klikken op Bestanden toevoegen.

U kunt bestanden in een bronverbinding indexeren of herindexeren door te klikken op en Indexeren of Herindexeren te selecteren. U kunt alle bronnen indexeren door te klikken op Alle bronnen indexeren. Zie Gegevensbronnen van kennisbanken indexeren voor meer informatie over indexeren.

Klik op Assistent maken om een assistent voor de kennisbank te maken.

Indexgeschiedenis

Indexatiegeschiedenis toont de geschiedenis van indexaties in de kennisbank. De volgende metagegevens worden getoond:

• Datum

• Bronverbinding

• Paginawijziging

• Indexstatus

• Duur

U kunt alle bronnen indexeren door te klikken op Alle bronnen indexeren.

Indexgeschiedenis

Het tabblad Indexatiegeschiedenis toont alle indexatiegebeurtenissen voor de kennisbank.