Machtigingen voor standaardgebruiker en aangepaste rollen

De rol Standaardgebruiker verleent basismachtigingen aan alle gebruikers in de tenant en de aangepaste rol breidt deze machtigingen voor specifieke gebruikers of groepen uit. Beheerders beheren toegangsrechten door machtigingen te configureren in de rolinstellingen.

InformatieDit onderwerp is van toepassing op Qlik Sense Enterprise SaaS, Qlik Sense Business en Qlik Cloud Government. Als u een abonnement hebt voor de Standard-, Premium- of Enterprise-editie van Qlik Cloud Analyse of Qlik Cloud Gegevensintegratie, raadpleegt u Gebruikers beheren - Capaciteitsgebaseerde abonnementen.

Standaardmachtigingen en aangepaste rollen, samen met ingebouwde beveiligingsrollen bepalen de toegang van gebruikers en beheerders op tenantniveau. Daarnaast bepalen ruimterollen de gebruikersacties voor inhoud binnen specifieke ruimten. Voor meer informatie over de verschillende typen rollen gaat u naar Rollen en machtigingen voor gebruikers en beheerders.

De tabel toont de machtigingen die beschikbaar zijn in de instellingen van Standaardgebruiker of aangepaste rollen.

Voor aangepaste rollen hebt u ook de optie om de machtiging Standaardgebruiker over te nemen, getoond als "Standaardgebruiker (machtigingsinstellingen)" — bijvoorbeeld "Standaardgebruiker (niet toegestaan)". Dit betekent dat de instelling in de aangepaste rol overeenkomt met de standaardinstelling.

De optie "Niet toegestaan" is alleen beschikbaar voor de rol Standaardgebruiker omdat aangepaste rollen geen machtigingen kunnen verwijderen die standaard zijn toegestaan.

Machtigingsinstellingen
Machtiging Waardetype Opties

In-app-inhoud downloaden

Gebruiker

Geen gegevens: gebruikers kunnen alleen afbeeldingen en PDF's downloaden. Downloaden van gegevens is niet toegestaan.

Toegestaan: gebruikers kunnen alle typen app-inhoud downloaden.

Niet toegestaan: downloaden van app-inhoud is niet toegestaan.

Hieronder vindt u aanvullende details.

Machtiging In-app-inhoud downloaden: aanvullende details

De waarde die is toegewezen aan een gebruiker voor de machtiging In-app-inhoud downloaden kan van invloed zijn op andere Qlik Cloud-functies. In de volgende lijst worden de verschillen tussen de beschikbare opties opgesomd:

• Geen gegevens: biedt volledige toegang tot Insight Advisor Chat als deze wordt geopend via de hub of een extern samenwerkingsplatform (bijvoorbeeld Microsoft Teams).

• Toegestaan: biedt volledige toegang tot Insight Advisor Chat als deze wordt geopend via de hub of een extern samenwerkingsplatform (bijvoorbeeld Microsoft Teams).

• Niet toegestaan: de gebruiker ziet geen statische diagrammen in Insight Advisor Chat. De gebruiker ziet ook geen visualisaties tijdens het gebruik van Insight Advisor Chat via een samenwerkingsplatform (bijvoorbeeld Microsoft Teams). Alle andere mogelijkheden van Insight Advisor Chat, zoals inzichten in natuurlijk taal, zijn beschikbaar.