Gesprekken met de assistent controleren

In Controle kunt u de gesprekken met de assistent controleren. Voor controles is de gebruikersrol Auditbeheerder vereist.

Feedback controleren geeft informatie over de gesprekken met de assistent. U kunt gesprekken selecteren om de chatdetails en andere informatie te tonen. U kunt de resultaten filteren of zoeken in gesprekken om specifieke gesprekken te vinden.

Als u een gesprek selecteert, kunt u de gebruikte bronnen en feedback weergeven evenals de chatgeschiedenis controleren.

Een gesprek weergeven

Het tabblad Controle van een assistent.

U kunt antwoorden met feedback markeren in de chatgeschiedenis om ze binnen de context te bekijken. U kunt antwoorden met feedback markeren als gecontroleerd om bij te houden welke antwoorden u al hebt gecontroleerd.

Assistenten verbeteren met behulp van feedback

Het controleren van de antwoorden van gebruikers is van groot belang om de inhoud te verbeteren. Antwoorden zijn elke keer uniek, zonder specifieke caching, waardoor vergelijkbare vragen verschillende antwoorden kunnen genereren en gebruikers verschillende ervaringen kunnen opleveren.

Geef uw deskundigen toegang tot assistenten om antwoorden te controleren. Ze kunnen beoordelen of de assistent voldoet aan de behoeften van gebruikers en of de gegevens die de assistent gebruikt voor het juiste doel wordt gebruikt.

Indien dit niet het geval is, moet u proberen uw gegevensbronnen te verbeteren zodat ze beter aansluiten op de behoeften van gebruikers. Er is misschien feedback die aangeeft dat er informatie ontbreekt en moet worden aangevuld. Het is ook mogelijk dat de kennisbanken die de assistent gebruikt te veel gegevensbronnen bevatten. Mogelijk moet de assistent putten uit beter afgestemde hulpbronnen.

U kunt ook kijken naar de soorten informatie waarnaar gebruikers vragen maar die Qlik Answers niet zelf kan bieden. Qlik Answers biedt bijvoorbeeld geen geaggregeerde of gerangschikte antwoorden, maar kan wel geaggregeerde en gerangschikte inhoud in de gegevensbronnen gebruiken. Als uw klanten behoefte hebben aan gerangschikte antwoorden of opties in hun vragen, kunt u deze toevoegen aan de gegevensbronnen die de assistent gebruikt.