Assistenten maken

Maak uw assistenten en voeg kennisbanken toe.

Nieuwe assistenten maken

1. Klik op Nieuwe toevoegenNieuwe assistent.

Als u de nieuwe platformnavigatie-ervaring gebruikt, gaat u naar de pagina Maken en selecteert u Assistent.

In een kennisbank kunt u ook klikken op Assistent maken.

2. Voer bij Naam een naam in voor de assistent.

3. Na Beschrijving kunt u desgewenst een beschrijving voor de assistent invoeren.

4. Na Ruimte selecteert u de doelruimte.

5. Na Label kunt u eventueel labels invoeren die u wilt toepassen op de kennisbanken.

6. Klik op Maken.

Kennisbanken van assistenten beheren

Beheer de kennisbanken van een assistent in Overzicht.

Op het tabblad Overzicht kunt u kennisbanken toevoegen en verwijderen. Assistenten kunnen maximaal vijf kennisbanken bevatten. Vanuit Overzicht kunt u handmatig kennisbanken indexeren. U kunt kennisbanken ook openen in een nieuw tabblad.

Kennisbanken toevoegen aan assistenten

1. Op het tabblad Overzicht klikt u op Kennisbank toevoegen.

U kunt een nieuwe kennisbank maken om toe te voegen door te klikken op Kennisbank maken.

2. Selecteer de kennisbanken die u wilt toevoegen.

3. Klik op Selecteren.

Kennisbanken van assistenten indexeren

• Op het tabblad Overzicht klikt u op naast de kennisbank die u wilt indexeren en klikt u vervolgens op Alle bestanden indexeren.

Kennisbanken van assistenten verwijderen

1. Op het tabblad Overzicht klikt u op naast de kennisbank die u wilt verwijderen en klikt u vervolgens op Verwijderen van assistent.

2. Klik op Verwijderen.

Gespreksstarters toevoegen

Gespreksstarters helpen uw assistent om gesprekken te sturen, waardoor gebruikers het meeste uit uw assistent kunnen halen.

Gespreksstarters zijn beschikbaar aan het begin van de chat. Door het selecteren van een gespreksstarter wordt de vraag aan de assistent gesteld. Met gespreksstarters kunt u een gecureerde lijst met vragen beschikbaar stellen aan gebruikers van uw assistent. Deze vragen helpen om gebruikers te laten zien wat ze met uw assistent kunnen doen.

U kunt maximaal vijf gespreksstarters toevoegen aan uw assistent.

1. Klik op het tabblad Gespreksstarters op Gespreksstarter maken.

2. Voer onder Vraag een vraag in en druk op Enter.

Assistentinstellingen aanpassen

U kunt aanvullende chatinstellingen voor uw assistent aanpassen via Instellingen.

Assistentdetails aanpassen

Onder Assistentdetails kunt u het volgende wijzigen:

• Naam: de naam van de assistent.

• Beschrijving: de beschrijving van de assistent.

• Labels: voeg labels toe of selecteer labels om toe te passen op de assistent. Ga voor meer informatie naar

Chatinstellingen aanpassen

In Chatinstellingen kunt u de volgende instellingen aanpassen:

• Welkomstbericht: voeg een welkomstbericht voor uw chat toe.