GetSysAttr - skript- och diagramfunktion

Funktionen returnerar klientorganisationen och utrymmesdomänattributen för en vald app. Den kan användas på både dataladdningsskriptet och i ett diagramuttryck.

Funktionen GetSysAttr() kan användas direkt i laddningsskriptet eller i ett diagramuttryck. I båda fallen kan du använda funktionen för att lagra attribut i en variabel eller direkt utan variabel.

Om du använder funktionen i För klienthanterat Qlik Sense kommer den bara att returnera tomma datavärden. Alltså kan du använda funktionen för att ta fram skript i För klienthanterat Qlik Sense utan att fel inträffar i syfte att senare kunna läsa in apparna till Qlik Cloud.

Syntax:

GetSysAttr(name)

Returnerad datatyp: dual

Argument
ArgumentBeskrivning
nameNamn på det attribut som ska returneras. Ange som ett strängvärde i uttrycket. Det angivna strängvärdet är skiftlägeskänsligt.

Du kan använda funktionen för att läsa in miljöattribut i din app. Funktionen kan returnera följande attribut:

Miljöattribut som kan returneras av funktionen GetSysAttr()
AttributBeskrivningExempel på variabel i inläsningsskriptExempel på diagramuttryck (ingen variabel)
tenantIdKlientorganisationens ID.Let vTenantID = GetSysAttr('tenantId')=GetSysAttr('tenantId')
tenantNameNamn på klientorganisationenLet vTenantName = GetSysAttr('tenantName')=GetSysAttr('tenantName')
tenantUrlStandard-URL för klientorganisationenLet vTenantUrl = GetSysAttr('tenantUrl')=GetSysAttr('tenantUrl')
tenantUrlAliasAlias-URL som har definierats för klientorganisationen.Let vTenantUrlAlias = GetSysAttr('tenantUrlAlias')=GetSysAttr('tenantUrlAlias')
tenantRegionRegionen där klientorganisationen är registrerad.Let vTenantRegion = GetSysAttr('tenantRegion')=GetSysAttr('tenantRegion')
spaceId

Utrymmets ID. Detta definieras enbart för en app i ett delat eller hanterat utrymme.

Anteckning om information

Om GetSysAttr()-funktionen returnerar ett tomt spaceId-värde in Qlik Cloud indikerar det att appen är placerad i ett personligt utrymme.

GetSysAttr()-funktionen returnerar ett tomt spaceId-värde när det används i För klienthanterat Qlik Sense.

Let vSpaceId = GetSysAttr('spaceId')=GetSysAttr('spaceId')
spaceName

Namnet på utrymmet. Detta definieras enbart för en app i ett delat eller hanterat utrymme.

Anteckning om information

Om GetSysAttr()-funktionen returnerar ett tomt spaceName-värde i Qlik Cloud indikerar det att appen är placerad i ett personligt utrymme.

GetSysAttr()-funktionen returnerar ett tomt spaceName-värde när det används i För klienthanterat Qlik Sense.

Let vSpaceName = GetSysAttr('spaceName')=GetSysAttr('spaceName')
spaceType

Typen av utrymme där appen är placerad. Detta definieras enbart för en app i ett delat eller hanterat utrymme.

Anteckning om information

Om GetSysAttr()-funktionen returnerar ett tomt spaceType-värde i Qlik Cloud indikerar det att appen är placerad i ett personligt utrymme.

GetSysAttr()-funktionen returnerar ett tomt spaceType-värde när det används i För klienthanterat Qlik Sense.

Let vSpaceType = GetSysAttr('spaceType')=GetSysAttr('spaceType')

Användning

Funktionen förenklar identifiering av utrymme och klientorganisation för en Qlik Sense-app som kan ha flyttats mellan olika miljöer. Funktionen gör det enkelt att identifiera den specifika miljö som du arbetar i. Det är speciellt praktiskt under stadierna utveckling, test, acceptans och produktion (DTAP) i en apps livscykel.

Funktionen kan användas i inläsningsbeskrivningar i appens inläsningsskript eller diagramuttryck, antingen direkt eller i ett uttryck som har lagrats som en variabel. Om du förväntar dig att din app kommer att flyttas mellan utrymmen och klientorganisationer under dess livscykel kan du använda funktionen i ett diagramuttryck för att dynamiskt skaffa utrymmen och information om klientorganisationen utan att läsa in appen på nytt. I så fall ska du lagra funktionsuttrycket i en variabel utanför inläsningsskriptet eller använda funktionen direkt i diagramuttrycket.

Exempel 1 – Lagra miljöattribut som variabler i inläsningsskript

Exempel 2 – Lagra miljöattribut som variabler och använda dem i diagramuttryck

Exempel 3 – Använda funktionen direkt i inläsningsskriptet

Exempel 4 – Använda funktionen direkt i diagramuttryck