GetSysAttr - script- en diagramfunctie

Deze functie retourneert de tenant- en ruimtedomeinkenmerken voor een geselecteerde app. Kan zowel worden gebruikt in het script voor het laden van gegevens als in een diagramuitdrukking.

De GetSysAttr()-functie kan direct in het load-script worden gebruikt of in een diagramuitdrukking. In beide gevallen kunt u de functie gebruiken om kenmerken in een variabele op te slaan of rechtstreeks zonder een variabele.

Als u deze functie gebruikt in Qlik Sense met clientbeheer, retourneert hij alleen lege gegevenswaarden. U kunt de functie daarom gebruiken om scripts te ontwikkelen in Qlik Sense met clientbeheer, zonder dat er fouten optreden en met de intentie om de apps later naar Qlik Cloud te uploaden.

Syntaxis:

GetSysAttr(name)

Retourgegevenstypen: dual

Argumenten
ArgumentBeschrijving
nameDe naam van het kenmerk dat u moet worden geretourneerd. Voer in als een tekenreekswaarde in de uitdrukking. De tekenreekswaarde is hoofdlettergevoelig.

U kunt de functie gebruiken om omgevingskenmerken in uw app te laden. De functie kan de volgende kenmerken retourneren:

Omgevingskenmerken die kunnen worden geretourneerd door de GetSysAttr()-functie
KenmerkBeschrijvingVoorbeeld van load-scriptvariabeleVoorbeeld van een diagramuitdrukking (geen variabele)
tenantIdDe tenant-id.Let vTenantID = GetSysAttr('tenantId')=GetSysAttr('tenantId')
tenantNameDe naam van de tenant.Let vTenantName = GetSysAttr('tenantName')=GetSysAttr('tenantName')
tenantUrlDe standaard-URL voor tenant.Let vTenantUrl = GetSysAttr('tenantUrl')=GetSysAttr('tenantUrl')
tenantUrlAliasDe alias-URL is gedefinieerd voor de tenant.Let vTenantUrlAlias = GetSysAttr('tenantUrlAlias')=GetSysAttr('tenantUrlAlias')
tenantRegionDe regio waarin de tenant zich bevindt.Let vTenantRegion = GetSysAttr('tenantRegion')=GetSysAttr('tenantRegion')
spaceId

De ruimte-id. Dit is de enige die is gedefinieerd voor een app in een gedeelde of beheerde ruimte.

Informatie

Als de functie GetSysAttr() een lege spaceId-waarde retourneert in Qlik Cloud, geeft dit aan dat de app zich in een persoonlijke ruimte bevindt.

De functie GetSysAttr() retourneert altijd een lege spaceId-waarde als deze wordt gebruikt in Qlik Sense met clientbeheer.

Let vSpaceId = GetSysAttr('spaceId')=GetSysAttr('spaceId')
spaceName

De naam van de ruimte. Dit is de enige die is gedefinieerd voor een app in een gedeelde of beheerde ruimte.

Informatie

Als de functie GetSysAttr() een lege spaceName-waarde retourneert in Qlik Cloud, geeft dit aan dat de app zich in een persoonlijke ruimte bevindt.

De functie GetSysAttr() retourneert altijd een lege spaceName-waarde als deze wordt gebruikt in Qlik Sense met clientbeheer.

Let vSpaceName = GetSysAttr('spaceName')=GetSysAttr('spaceName')
spaceType

Het type ruimte waarin de app zich bevindt. Dit is de enige die is gedefinieerd voor een app in een gedeelde of beheerde ruimte.

Informatie

Als de functie GetSysAttr() een lege spaceType-waarde retourneert in Qlik Cloud, geeft dit aan dat de app zich in een persoonlijke ruimte bevindt.

De functie GetSysAttr() retourneert altijd een lege spaceType-waarde als deze wordt gebruikt in Qlik Sense met clientbeheer.

Let vSpaceType = GetSysAttr('spaceType')=GetSysAttr('spaceType')

Wanneer gebruiken

Deze functie vereenvoudigt de identificatie van ruimte en tenant van een Qlik Sense-app die mogelijk tussen verschillende omgevingen wordt verplaatst. De functie maakt het eenvoudig om de specifieke omgeving waarin u werkt te identificeren. Dit is voornamelijk praktisch tijdens de ontwikkel-, test-, acceptatie- en productiefasen van de levenscyclus van een app.

Deze functie kan worden gebruikt in load-scripts in het load-script of de diagramuitdrukking van de app, ofwel direct als een uitdrukking of in een uitdrukking die is opgeslagen als een variabele. Als u verwacht dat uw app gedurende zijn levencyclus tussen ruimten of tenants zal worden verplaatst, gebruikt u de functie in een diagramuitdrukking om dynamisch ruimte- en tenantinformatie te verkrijgen, zonder de app opnieuw te laden. Wanneer u dit doet, slaat u de functie-uitdrukking op in een variabele buiten het load-script, of gebruikt u de functie direct in de diagramuitdrukking.

Voorbeeld 1 – Omgevingkenmerken opslaan als load-scriptvariabelen

Voorbeeld 2 – Omgevingskenmerken uploaden als variabelen en ze in diagramuitdrukkingen gebruiken

Voorbeeld 3 – De functie direct in het load-script gebruiken

Voorbeeld 4 – De functie direct in diagramuitdrukkingen gebruiken