ThousandSep

Tusentalsavgränsaren som definieras ersätter operativsystemets tusentalsavgränsare (regionala inställningar).

Syntax:

ThousandSep

Qlik Sense-objekt som använder ThousandSep-variabeln (med tusentalsavgränsare)

Exempel på Qlik Sense-objekt med ett värde som använder tusentalsavgränsare.

Qlik Sense-appar kommer att tolka textfält som följer denna formatering som tal. Den här formateringen kommer att visas i diagramobjekt när talformategenskapen för ett numeriskt fält har ställts in till Tal.

ThousandSep är användbart vid hantering av datakällor som tas emot från flera regionala inställningar.

Anteckning om informationOm ThousandSep-variabeln ändras efter att objekt redan har skapats och formaterats i programmet kommer användaren att behöva omformatera alla relevanta fält genom att avmarkera egenskapen Tal i Talformat och sedan markera den igen.

I följande exempel visas möjliga användningar av systemvariabeln ThousandSep:

Set ThousandSep=','; //(for example, seven billion will be displayed as: 7,000,000,000)

Set ThousandSep=' '; //(for example, seven billion will be displayed as: 7 000 000 000)

Dessa ämnen kan hjälpa dig att arbeta med den här funktionen:

Relaterade ämnen
AvsnittBeskrivning
DecimalSepNär tolkning av textfält förekommer måste även inställningarna för decimalavgränsare som tillhandahålls av den här funktionen också efterföljas. För talformat kommer DecimalSep att användas av Qlik Sense vid behov.

Lokala inställningar

Om inget annat anges använder exemplen i detta ämne följande datumformat: MM/DD/ÅÅÅÅ. Datumformatet anges i SET DateFormat-satsen i datainläsningsskriptet. Förvald datumformatering kan vara annorlunda i ditt system, på grund av dina regionala inställningar och andra faktorer. Du kan ändra formaten i exemplen nedan så att det passar dina krav. Eller så kan du ändra formaten i ditt laddningsskript så att de matchar dessa exempel. Mer information finns i Ändra regioninställningar för appar och skript.

Regionala standardinställningar i appar baseras på användarprofilen. Dessa regionala formatinställningar är inte relaterade till språket som visas i Qlik Cloud användargränssnittet. Qlik Cloud kommer att visas på samma språk som webbläsaren du använder.

Om du skapar appar, kan du ange standardregionen för de appar du skapar. Mer information finns här Ställa in önskade regioninställningar för att skapa appar och skript i Qlik Cloud-analys.

Exempel 1 – Standardsystemvariabler

Exempel 2 – Byt systemvariabel

Exempel 3 – Datatolkning