Byta språk i Qlik Cloud

Som standard försöker Qlik Cloud att identifiera önskat språk automatiskt från systeminställningarna, webbläsarinställningarna eller administratörskonfigurerade IdP-inställningar. Du kan ställa in önskat språk manuellt. Om du skapar appar eller skript kan du också göra önskade regioninställningar för dina appar och skript.

Qlik Cloud finns på följande språk:

• engelska
  • Tyska
  • Spanska
  • franska
  • italienska
  • japanska
  • nederländska
  • portugisiska (Brasilien)
  • ryska
  • svenska
  • kinesiska (förenklad)
  • polska
  • turkiska
  • koreanska
  • kinesiska (traditionell)

Språkinställningar i den webbaserade versionen av Qlik Cloud skiljer sig från språkinställningar för Qlik Sense Mobile SaaS. Mer information finns i Ställa in önskat språk för Qlik Sense Mobile SaaS.

Hur språket identifieras

Som standard väljer Qlik Cloud ditt språk från en av två inställningar:

• Från organisationens IdP-inställningar.
  • Från webbläsarinställningarna eller systeminställningarna.

Om ditt webbläsarspråk eller IdP-språk inte stöds av Qlik Cloud kommer Qlik Cloud att använda engelska.

I följande tabell listas hur Qlik Cloud identifierar vilket språk innehåll ska visas på utifrån webbläsarinställningarna eller systeminställningarna. Några exempel på vanliga webbläsare och operativsystem som stöds ges.

Språkidentifiering i vanliga webbläsare och operativsystem som stöds.
Webbläsare Operativsystem Språkinställning som identifierats
Google Chrome Windows

Valt språk för webbläsare

Safari macOS Operativsystemets språkvariantsnamn
Safari iOS Operativsystemets språkvariantsnamn
Mozilla Firefox Windows Innehållsspråk som väljs
Microsoft Edge Windows

Operativsystemets språkversion

Anteckning om informationAnvändargränssnittets språk påverkar endast vilket språk som Qlik Cloud visas på.

Ställa in önskat språk i Qlik Cloud

Du kan ställa in önskat språk i Profilinställningar i Inställningar och hantering. Åtgärden åsidosätter det identifierade språket i Qlik Cloud.

1. Klicka på din profil och välj Profilinställningar.

2. Under Önskat språk väljer du ditt språk.

Ställa in önskade regioninställningar för att skapa appar och skript i Qlik Cloud-analys

Du kan göra de regioninställningar som ska vara standard för de appar och skript du skapar. Regioninställningar omfattar formatering av valuta, datum och decimaler samt lokalisering av namn på dagar och månader. Du kan visa och redigera appens regioninställningar i Skriptredigeraren. Mer information om redigering av dessa inställningar finns på Ändra regioninställningar för appar och skript. Regioninställningar ändrar inte språket för användare som använder appen eller skriptet, förutom inställningar som är lokaliserade för den valda regionen, som namn på dagar.

Om du inte väljer en önskad regioninställning kommer dina appar och skript att använda engelska (USA).

1. Klicka på din profil och välj Profilinställningar.

2. Under Regioninställningar för appar och skript som skapas väljer du din önskade region.

Ställa in läsriktning för appar i Qlik Cloud-analys

Standardläsriktningen i en Qlik Sense-app är vänster till höger. Om till exempel dina data eller etiketter är i ett höger till vänster-språk som arabiska eller hebreiska kan du ändra läsriktningen till höger till vänster i app-inställningar. Mer information finns här: Läsriktning höger till vänster i appar.