Scripts publiceren

U kunt scripts vanuit een persoonlijke ruimte in een beheerde ruimte publiceren of vanuit een gedeelde ruimte naar een beheerde ruimte. Door te publiceren wordt er een kopie van het script in de beheerde ruimte gemaakt.

U moet de machtiging Eigenaar of Kan publiceren hebben in de beheerde ruimten waarin u het script publiceert. Als het script dat wordt gepubliceerd zich in een gedeelde ruimte bevindt, hebt u ook de ruimterol Kan bewerken of hoger nodig in die gedeelde ruimte om het script te kunnen publiceren.

In Details kunt u bekijken in welke ruimten een script is gepubliceerd.

In het publicatiedialoogvenster van scripts staat aangegeven wanneer ze voor het laatst in een beheerde ruimte zijn gepubliceerd.

InformatieGeplande ladingen worden niet opgenomen voor de gepubliceerde kopie van een script. Er moeten voor gepubliceerde scripts geplande ladingen zijn geconfigureerd voor het script in de beheerde ruimte.
  1. Klik op Meer van het script en selecteer Publiceren.
  2. Selecteer een beheerde ruimte.

3. Wijzig eventueel de Naam gepubliceerd script, Beschrijving en Labels van het script.
  4. Klik op Publiceren.

Scripts opnieuw publiceren

Scripts in beheerde ruimten worden bijgewerkt door het bronscript opnieuw te publiceren. Als u een script opnieuw publiceert, kunt u een nieuwe versie van het script publiceren of bestaande kopieën van het script in beheerde ruimten vervangen.

Een script hoeft zich niet in dezelfde ruimte te bevinden om opnieuw te worden gepubliceerd. U kunt eventueel scripts ontwikkelen met afzonderlijke ruimten voor ontwikkeling en verificatie, elk met kopieën van het originele script. Elke ruimte kan zijn kopie van het script opnieuw publiceren naar de beheerde ruimte.

Als een andere kopie van het script opnieuw is gepubliceerd en het script in de beheerde ruimte heeft vervangen, ziet u het dialoogvenster Publiceren. Als u bij het publiceren de naam zodanig wijzigt dat deze overeenkomt met de naam van het script in de beheerde ruimte, zult u dat script opnieuw publiceren.

1. Klik op Meer van het script en selecteer vervolgens Publiceren.
  2. Als u een nieuwe versie van het script wilt publiceren, klikt u op Nieuwe publiceren.

3. Als u bestaande gepubliceerde exemplaren van het script wilt vervangen, selecteer dan de exemplaren die u wilt vervangen.
  4. Om gegevens op te nemen in het script, selecteert u Gegevens opnemen.
  5. Klik op Opnieuw publiceren.