Ladda upp bildfiler till mediebiblioteket

Du kan ladda upp bilder till mediabiblioteket. På grund av begränsningar i de webbläsare som Qlik Sense har stöd för bör du hålla höjden och bredden samt filstorleken på bilderna så liten som möjligt. Den maximala filstorleken är 5 MB.

Följande format stöds: .png, .jpg, .jpeg, och .gif. När du använder Qlik Sense i Qlik Cloud laddar du upp bilder till mappen I appen i mediebiblioteket.

Du kan öppna mediebiblioteket på flera olika sätt:

• Från området för appdetaljer. Gör följande:

1. I appen klickar du på appnamnet i navigeringsfältet högst upp på skärmen.

2. Klicka på Redigera i appdetaljområdet.

3. Klicka på Välj en bild på appminiatyren.

• När du redigerar ett ark i Avancerade alternativ. Exempel:

• Dubbelklicka på en Text och bild-visualisering på arket och klicka på Välj en bild.

• Klicka på rubrikområdet på ett ark. Klicka sedan på Välj en bild under Miniatyr i egenskapspanelen.

• Följ proceduren för att lägga till en bakgrundsbild till ett diagram eller ark och klicka sedan på Välj en bild.

Exempel, för stapeldiagram: Anpassa bakgrunden

Exempel, för ark: Lägga till en bakgrundsfärg eller -bild

• Gå till Storytelling-vyn och klicka på Välj en bild i verktygsfältet.

Dialogen Mediabibliotek öppnas och du kan nu ladda upp bilder.

1. Välj Ladda upp media.
  2. Gör ett av följande:

• Släpp en eller flera bildfiler i det avsedda området.
    • Klicka på det avsedda området för att öppna uppladdningsdialogen, bläddra och välja bilder och klicka sedan på Öppna.

En uppladdningsindikator visas när bildfilen laddas upp. Du kan avbryta en pågående uppladdning genom att klicka på Avbryt på bilden.

Anteckning om informationDu kan inte ladda upp en fil om filnamnet redan finns i mediabiblioteket.

Nu har du lagt till bilder i mediabiblioteket. Klicka på bilden och välj Skapa ny för att infoga den.

Behörigheter och synlighet för innehåll i mediebibliotek

I Qlik Cloud styrs åtkomsten till mediebiblioteket av användarrättigheter och behörigheter till utrymmen. Utan tillräckliga behörigheter kan du inte se eller hantera innehållet i en apps mediebibliotek. Mediebiblioteksinnehåll som används i miniatyrbilder, offentliga ark och offentliga berättelser kan dock ses av alla appkonsumenter.

Rättigheter och behörigheter

Alla användare som uppfyller kraven i listan nedan kan få åtkomst till allt innehåll i mediebiblioteket i en app. Denna åtkomst inkluderar möjligheten att visa, ta bort, redigera och ladda upp innehåll i mediebibliotek.

• Användarrättighet Professional eller Full User i Qlik Cloud-klientorganisationen.

• Appar i delade utrymmen: Rollerna Ägare, Kan hantera, Kan redigera data i appar eller Kan redigera i utrymmet.

• Appar i hanterade utrymmen: Rollerna Ägare eller Kan hantera i utrymmet.

Mer information finns här:

Exporterade appar

När en app exporteras och åter laddas upp till Qlik Cloud kan den användare som laddar upp den på nytt komma åt allt innehåll i mediebiblioteket.

Administratörsåtkomst

Klientorganisations- och analysadministratörer kan komma åt innehållet i mediebiblioteket för en app i alla delade eller hanterade utrymmen, men de måste först lägga till sig själva i utrymmet.

Klientorganisationsadministratörer kan få åtkomst till innehållet i mediebiblioteket i valfri app i en annan användares personliga utrymme, men de måste först byta ägare till appen.