Hantera dina aviseringar

Klicka på Aviseringar på panelen på vänster sida i hubben för att visa en lista över aviseringar som ägs av dig samt aviseringar som har delats med dig. Alternativt kan du öppna Aviseringar från användarprofilen i det övre högra hörnet av appen.

Vill du visa fler detaljer klickar du på en avisering, eller också kan du använda åtgärdsmenyn till höger om varje avisering.

Avsnittet Aviseringar i molnhubben

Dedikerad sida för aviseringar som finns tillgänglig från molnhubben.

Du kan filtrera och sortera aviseringarna på sidan Aviseringar. Du kan förfina din lista efter aviseringsägare (vem som helst, du eller andra), eller söka efter aviseringar som ägs av en specifik användare. Aviseringarna i listan kan sorteras efter tidpunkten för senaste utvärderingen, tidpunkt för senaste utlösning eller alfabetiskt efter namn.

Hantera aviseringar som du äger

Om du äger aviseringen kan du utföra följande åtgärder:

• Mer information

Visa detaljer, historik, mottagare och meddelandeinställningar.

• Meddelanden

Hantera hur du vill ta emot meddelanden som skickas av den här aviseringen.

Om du går till Profilinställningar > Meddelanden kan du ändra globala inställningar för aviseringar. Om du vill ändra inställningarna för en specifik avisering klickar du på Aviseringar från den vänstra panelen i hubben eller klickar på Aviseringar i användarprofilmenyn. Leta reda på aviseringen, klicka på menyn Mer och välj Aviseringar.

• Redigera avisering i appen

Redigera aviseringen i appen med de urval som användes för att skapa aviseringen.

• Utvärdera nu

Utvärdera aviseringen manuellt.

• Aktivera/Inaktivera

Slå av och på schemalagd utvärdering.

• Mottagare

Visa aviseringens mottagare. Om du är aviseringens ägare kan du ta bort mottagare.

• Ta bort

Ta bort aviseringen. Åtgärden tar även bort aviseringen för alla mottagare.

• Data och villkor

Visa mått, dimensioner, urval och villkor som används i aviseringen. Du kan även använda Visa i app för att gå till arket där aviseringen skapades med de urval som används i aviseringen.

• Historik

Visa historiken för när aviseringen har lösts ut.

Hantera aviseringar som har delats med dig

Följande åtgärder är tillgängliga för aviseringar som någon har delat med dig.

• Mer information

Visa detaljer, historik, mottagare och meddelandeinställningar.

• Meddelanden

Hantera hur du vill ta emot meddelanden som skickas av den här aviseringen.

Om du går till Profilinställningar > Meddelanden kan du ändra globala inställningar för aviseringar. Om du vill ändra inställningarna för en specifik avisering klickar du på Aviseringar från den vänstra panelen i hubben eller klickar på Aviseringar i användarprofilmenyn. Leta reda på aviseringen, klicka på menyn Mer och välj Meddelande.

• Data och villkor

Visa mått, dimensioner, urval och villkor som används i aviseringen. Du kan även använda Visa i app för att gå till arket där aviseringen skapades med de urval som används i aviseringen.

• Historik

Visa historiken för när aviseringen har lösts ut.

• Avbryt prenumeration

Avbryt prenumeration på aviseringen.

Hur tidszoner visas för aviseringar och prenumerationer med återkommande scheman

Den tid eller tidszon som visas i hubben motsvarar vanligtvis den tidszon som du har ställt in i profilinställningarna. Ett undantag är schemat för återkommande intervall för aviseringar och prenumerationer.

Om du tittar på informationssidan för en avisering eller prenumeration kan du se nästa schemalagda körtid under Schemalagt. Tiden under Schemalagt kommer att återspegla din tidszon. Om du håller muspekaren över Info visas en beskrivning som visar hur ofta prenumerationen eller aviseringen skickas.

Den här bilden visar hur det ser ut när skaparen och mottagaren bor i samma tidszon:

• Nästa schemalagda körtid är: Den 3 april 2023 kl. 14.15.

• Den mörkgrå beskrivningen visar hur ofta prenumerationen skickas: Varje vecka, måndag och onsdag, kl. 14.15.

En sida med information om prenumerationen som en mottagare som befinner sig i samma tidszon som skaparen ser.

En sida med information om prenumerationen, med en beskrivning som visar schemat för prenumerationen.

Beskrivningen kommer dock att visa en Varning om aviseringen eller prenumerationen skapades i en annan tidszon än mottagaren. I det här fallet visas schemat i den tidszon där aviseringen eller prenumerationen skapades.

Till exempel skapar en användare i Toronto i Kanada (GMT-4) en prenumeration. Användaren lägger till en mottagare som bor i Stockholm i Sverige (GMT+2). Det är sex timmars tidsskillnad mellan dem. Den svenska mottagaren kontrollerar informationssidan för att ta reda på hur ofta han eller hon kommer att få denna prenumeration. Under Schemalagt visas tiden i rätt tidszon: Stockholm, Sverige. Men om mottagaren håller muspekaren över Info visar beskrivningen hela prenumerationsschemat i den kanadensiska tidszonen:

• Nästa schemalagda körtid är den 13 mars 2023 kl. 15.30.

• Den mörkgrå beskrivningen visar prenumerationsschemat, men i den kanadensiska tidszonen: Varning Skapad i (GMT -4.00) Amerika/Toronto: Varje vecka, måndag, onsdag och fredag kl. 9.30.

Schemat för en prenumeration som skapats i Kanada, sett av en mottagare i Sverige.

Skillnaden mellan den schemalagda tidszonen och den tid då användaren kommer att få ett prenumerations-e-postmeddelande.

Hantera aviseringar som administratör

Huvud- och analysadministratörer kan hantera alla aviseringar i hanteringskonsolen.

• Ta bort aviseringar.

• Aktivera och inaktivera aviseringar.

• Ändra ägare för en avisering.

• Redigera scheman för aviseringar.

Information för administratörer finns i Hantera aviseringar