Konfigurera e-postsupport

Konfigurera en e-postleverantör så att användare kan prenumerera på rapporter och dela diagram. Användare kan även ta emot meddelanden om appar, anteckningar, utrymmen och aviseringar.

Du behöver ange en e-postserver som e-postmeddelanden ska skickas från. Välj mellan Microsoft 365 eller en SMTP-leverantör, till exempel G Suite. Microsoft 365 använder OAuth2.0-protokollet, som använder token, vilket eliminerar behovet att dela användaruppgifter.

Endast en aktiv leverantör kan konfigureras åt gången, och av säkerhetsskäl sparas endast autentiseringsuppgifterna för den aktiva leverantören. På så sätt undviks lagring av känsliga data som inte används för närvarande. Om du aktiverar en ny leverantör inaktiveras den som är aktiv för tillfället.

Huvudadministratörer kan konfigurera inställningar för e-post.

Konfigurera en SMTP-e-postleverantör

SMTP är ett standardprotokoll som används för att skicka e-post och som gör det möjligt att ansluta till e-postservern hos den leverantör du valt för att skicka meddelanden.

Gör följande:

1. I Hanteringskonsol går du till Inställningar.

2. Under E-postleverantör väljer du SMTP.

3. Ange SMTP-serveradressen som e-postmeddelanden ska skickas från.

4. Ange portnummer för e-postservern.

5. Välj säkerhetstyp:

• Starta TLS

• SSL/TLS

• Ingen

6. Ange avsändarens e-postadress. Detta är den e-postadress som mottagare kommer att se i Från-fältet i e-postmeddelandet.

7. För Användarnamn gör du något av följande:

• Om du planerar att använda avsändarens e-postadress i e-postserverns inloggningsuppgifter väljer du kryssrutan Samma som avsändarens e-postadress.

• Om avsändarens e-postadress inte ska användas i e-postserverns inloggningsuppgifter avmarkerar du kryssrutan Samma som avsändarens e-postadress och anger en e-postadress i rutan Användarnamn.

8. Ange lösenordet för e-postkontot.

9. Klicka på Spara för att aktivera e-postleverantör.

Anteckning om informationOm du har en aktiv leverantör sedan tidigare kommer den att avaktiveras.
  10. Klicka på Skicka test-e-post för att verifiera konfigurationen.

11. Ange den e-postadress dit du vill få ett testmeddelande och klicka på Skicka.
    Om konfigurationen är korrekt ska du få ett meddelande med ämnet "Test email from Qlik Cloud Management Console" från den konfigurerade avsändar-e-postadressen.

Anteckning om informationFör att förhindra att mottagna e-postmeddelanden hamnar i skräppostmappen ska du lägga till IP-adressen för din region i godkända-listan. Dessa adresser kan även användas för SPF-poster i DNS. Mer information finns i Frilistning av domännamn och IP-adresser.

Konfigurera en Microsoft 365-e-postleverantör med OAuth2

När Microsoft 365 konfigureras som e-postleverantör i Qlik Cloud måste du tillhandahålla klientorganisationens ID, klient-ID och klienthemligheten. Den här informationen ingår i autentiseringsproceduren för OAuth 2.0, vilket säkerställer säker kommunikation mellan ditt program och Microsoft 365.

Anteckning om information

Om du använder Microsoft 365 SMTP-servicekoppling ska du granska de specifika gränserna för enstaka brevlådor i Microsoft Graph service-specific throttling limits (Tjänstespecifika strypningsgränser för Microsoft Graph) under "Outlook service limits" (gränser för Outlook-tjänster). När du använder funktioner, till exempel tabellrapporter eller prenumerationer kan filproduktionen i din Qlik Cloud klientorganisation potentiellt nå dessa servicegränser.

Gör följande:

1. I Hanteringskonsol går du till Inställningar.

2. Under E-postleverantör väljer du Microsoft 365.

3. Ange avsändarens e-postadress.

Detta ska vara ett UserPrincipalName (UPN) för ett Microsoft Entra ID-användarkonto. Den e-postadress som mottagare kommer att se i Från-fältet i e-postmeddelandet är användarens fullständiga e-postadress.

Anteckning om information

Du kan begränsa avsändaren till specifika brevlådor. Mer information finns i Begränsa programbehörigheter till specifika Exchange Online-brevlådor.

4. För Klientorganisations-ID anger du den unika identifieraren som tilldelats din Microsoft 365-klientorganisation.

5. Ange Klient-ID och Klienthemlighet för registreringen av din Active Directory-app. De används för autentiseringen med e-posttjänsten.

6. Klicka på Spara för att aktivera e-postleverantör.

Anteckning om informationOm du har en aktiv leverantör sedan tidigare kommer den att avaktiveras.
  7. Klicka på Skicka test-e-post för att verifiera konfigurationen.

8. Ange den e-postadress dit du vill få ett testmeddelande och klicka på Skicka.
    Om konfigurationen är korrekt ska du få ett meddelande med ämnet "Test email from Qlik Cloud Management Console" från den konfigurerade avsändar-e-postadressen.

Anteckning om informationFör att förhindra att mottagna e-postmeddelanden hamnar i skräppostmappen ska du lägga till IP-adressen för din region i godkända-listan. Dessa adresser kan även användas för SPF-poster i DNS. Mer information finns i Frilistning av domännamn och IP-adresser.

Hämta klientorganisations-ID, klient-ID och klienthemlighet.

För att hitta klientorganisations-ID loggar du in på admincentret för Microsoft Entra och går till Identitet > Översikt. Klientorganisations-ID visas på fliken Egenskaper.

För att hämta klient-ID och klienthemligheten behöver du skapa en ny appregistrering i Microsoft Entra ID. När appen har skapats gör du följande:

1. Gå till appöversiktssidan och kopiera Appens (klient-) ID.

2. Gå till Certifikat och hemligheter > Klienthemligheter och välj Ny klienthemlighet . Kopiera hemligheten och lagra den på ett säkert sätt.

Du måste också lägga till behörighet för Microsoft Graph att skicka e-post.

1. Gå till API-behörigheter och klicka på Lägg till en behörighet.

2. Under Microsoft API:er klickar du på Microsoft Graph och väljer Programbehörigheter.

3. Lägg till behörigheten Mail Send.

Mer information finns i följande Microsoft Learn-artiklar: