Zelfstudie - diagramuitdrukkingen

Deze zelfstudie vormt een inleiding tot diagramuitdrukkingen in Qlik Sense. Uitdrukkingen vormen een combinatie van functies, velden en rekenkundige operatoren, die worden gebruikt bij het bewerken van gegevens en een resultaat produceren dat in een visualisatie bekeken kan worden.

Diagramuitdrukkingen worden voornamelijk gebruikt in metingen. U kunt visualisaties bouwen die dynamischer en krachtiger zijn door uitdrukkingen te gebruiken voor titels, subtitels, voetnoten en zelfs dimensies.

Wat u gaat leren

Als u de zelfstudie hebt afgerond, weet u hoe u uitdrukkingen in visualisaties toepast.

Wie moet deze zelfstudie volgen

U bent vertrouwd met de basisprincipes van Qlik Sense. U hebt bijvoorbeeld al gegevens geladen, apps gemaakt en visualisaties gemaakt in verschillende werkbladen.

U moet toegang hebben tot de editor voor laden van gegevens en u moet toestemming hebben om gegevens te laden in Qlik Cloud.

Wat u eerst moet doen

Download dit pakket en pak het uit op uw computer:

App voor diagramuitdrukkingen

Het QVF-bestand bevat vooraf geladen gegevens.

Upload het QVF-bestand en open de beschikbare app.

Lessen van deze zelfstudie

De onderwerpen in deze zelfstudie kunnen in elke gewenste volgorde worden doorgenomen. In latere onderwerpen wordt er echter vanuit gegaan dat u al vertrouwd bent met de eerdere onderwerpen. De schermafbeeldingen zijn gemaakt in Qlik Cloud. Als u Qlik Sense in een andere implementatie gebruikt, kan er sprake zijn van visuele verschillen.

Meer informatie en bronnen

Uw mening is belangrijk

Wij waarderen elke vorm van feedback die u hebt. Gebruik de onderstaande sectie om uw beoordeling te geven.