Metodtips för att förbättra resultaten i appar

Lär dig göra dina appar responsiva och användbara. Du kan förbättra hastigheten och den allmänna funktionen för dina appar genom att endast använda nödvändiga fält, ta bort dubblettdimensioner och arbeta i de publicerade versionerna av apparna.

Kom ihåg att Insikter endast använder data som ingår i din datamodell. Att skapa originaldimensioner och -åtgärder kan vara till hjälp när du ställer frågor i Insikter.

Förbättra appens prestanda med Insikter

Insikter kan ge rekommendationer nästan omedelbart efter att du har öppnat din app genom att göra en profilering av appen och dess data. Storleken på de metadata som finns tillgängliga i en app kan påverka hur lång tid det tar för Insikter att profilera en ny app för första gången.

Om din app innehåller fler än 500 fält är Insikter mindre exakt när fält utanför standarddimensioner eller -mått klassificeras.

Om din app innehåller fler än 100 originalmått, eller fler än 100 originaldimensioner är Insikter mindre exakt nä objekt utanför standarddimensioner eller -mått klassificeras. Om du exempelvis har fler än 100 originaldimensioner kommer originaldimensioner som är avsedda att vara geografiska dimensioner bara att kunna klassificeras som dimensioner. Denna tröskel definieras separat för originaldimensioner och originalmått.

Som bästa praxis bör du bara ladda relevanta fält för att se till att apparna inte blir så stora att de blir svåra att underhålla.

Om du vill förbättra prestandan i dina appar kan du överväga följande åtgärder:

• Ladda endast obligatoriska fält för appar.

• Specificera värden som kan refereras i en fråga med hjälp av Slå upp datavärde.

• Ta bort dubblettdimensioner från datamodellen.

Förbättra kvaliteten på analysen med Insikter

Nedan följer ett antal lämpliga metoder som kan förbättra kvaliteten på analysen i Insikter.

Undvik att lägga till för många dimensioner i en app

Det kan vara frestande att lägga till så många dimensioner som möjligt i en app. Att inkludera för många dimensioner kan leda till dubbletter som kan göra det svårare för dina användare att skapa visualiseringar och analysera data.

Undvik superlativer när du namnger originalobjekt

Som bästa praxis bör du utesluta superlativer med reguljära uttryck när du namnger originalobjekt.

Till exempel kan Insikter tolka följande originalobjekt betecknat Den här veckans försäljning som flera tokens: Den här veckans som ett relativt tidsfilter och försäljning som namnet på en dimension i datamodellen. Du kan använda termer som Senaste försäljning när du namnger ett originalobjekt för att se till att motorn känner igen hela termen som frågan.

Inställning av sökning av datavärden i den logiska modellen

Datamodeller innehåller ibland flera fält som har identiska eller nästan identiska namn. Du kan se till att användarna ställer frågor som hänvisar till rätt fält genom att ändra Slå upp datavärde-värdet för dessa fält i din logiska modell. Genom att anpassa kolumnen Slå upp datavärde kan du göra det lättare för motorn att känna igen rätt fält när en fråga ställs.

En datamodell kan till exempel innehålla två landsdimensioner, kundland och leverantörsland. Om användarna i allmänhet frågar efter kundernas länder kan leverantörslandet tas bort från kolumnen Slå upp datavärde.

Ta bort en dimension från kolumnen Slå upp datavärde

Den här bilden visar menyn Fält och grupper på fliken för logisk modell i Qlik Cloud.

Se Definiera fält och grupper. för mer information om hur du använder Slå upp datavärde.

Arbeta med appar i hanterade utrymmen

Insikter fungerar annorlunda i appar i hanterade utrymmen. I ett personligt eller delat utrymme har du vanligtvis tillgång till alla fält i appen. I en publicerad app har du bara tillgång till originalobjekt. Innan du publicerar en app i ett hanterat utrymme ska du se till att du har skapat originalobjekt för de dimensioner och mått som du vill ha tillgängliga.

Frågor på naturligt språk fungerar bäst i appar med ett begränsat och specifikt antal fält. Publicerade appar är därför mer responsiva än en app i ett delat eller personligt utrymme.

Anteckning om information

Insikter kan utföra en beräkning på en enkel huvuddimension när appen är i personliga och delade utrymmen. Detta är inte möjligt när appen finns i ett hanterat utrymme eftersom användarna inte har tillgång till de underliggande fälten.