Använd smarta ark i Insikter för periodbaserade analyser

Använd smarta ark i Insikter för att automatiskt bygga fullständiga ark till din Qlik Sense-app. Smarta ark är specifikt utformade för att bygga periodbaserade analyser.

Smarta ark som genererats automatiskt av Insikter

Smarta ark som byggts automatiskt av Insight Advisor med analystypen ändringar under perioden (detaljerad)

Åtkomst till smart sheet builder från Analystyper i Insight Advisor när du väljer någon av följande analystyper:

• Period jämfört med period (urval)

• Ändringar under perioden

• Förändringar under perioden (detaljerat)

Anteckning om informationAnalystypen Period jämfört med period är en liknande analystyp, men som tekniskt bara bygger enskilda visualiseringar. Den nämns här eftersom kraven för att arbeta med den här analystypen är samma som för de analystyper som baseras på smarta ark.

Krav

I den följande tabellen beskrivs vad du behöver för att kunna använda analystyperna Period jämfört med period, Period jämförd med period (urval), Ändringar under perioden eller Ändringar under perioden (detaljerad).

Krav för att arbeta med periodbaserade analystyper i Insikter
Analystyp Krav
Period jämfört med period Minst en kalenderperiod som definierats med autocalendar.
Period jämfört med period (urval) Minst en kalenderperiod som definierats med autocalendar.
Ändringar under perioden

En av följande:

• Minst en kalenderperiod som definierats med autocalendar.

• Minst en kalenderperiod som definierats med en anpassad kalender.

Förändringar under perioden (detaljerat)

En av följande:

• Minst en kalenderperiod som definierats med autocalendar.

• Minst en kalenderperiod som definierats med en anpassad kalender.

Använda kalenderperioder och autocalendar

Att använda autocalendar i din app är det enklaste sättet att säkerställa att du kommer att kunna använda alla periodbaserade analystyper. Detta beror på att autocalendar automatiskt lägger till ett antal kalenderperioder i appen för att göra det lättare att skapa periodbaserade analyser.

När du bygger en app och laddar data med Datahanteraren skapas autocalendar automatiskt i skriptet om datafält upptäcks i data.

Om du inte kan använda de här analystyperna i din app beror det på att du inte har skapat den nödvändiga kalenderperioden. Detta kan bero på ett antal saker, bland annat:

• Din app byggdes med skript och du infogade inte autocalendar-skriptet manuellt i laddningsskriptet.

• Du har autocalendar i appen, men alla kalenderperioder togs bort i appens affärslogik.

• Din app har minst en kalenderperiod, men den skapades med en anpassad kalender (med anpassade kalender är inte analystyperna Period jämfört med period och Period jämfört med period (urval) tillgängliga).

Lägga till autocalendar i ditt laddningsskript

Om du har byggt till din app i Skriptredigeraren och inte har definierat en anpassad kalender kan du infoga autocalendar-skriptet direkt i appens laddningsskript och byta namn på de fält som du vill länka till autocalendar.

Skriptkoden och mer information finns i Härleda datumfält automatiskt med autocalendar.

Lägga till kalenderperioder eller lägga till dem igen

Om kalenderperioder har tagits bort från din apps affärslogik ska du lägga till minst en av dem för att komma åt de tillgängliga periodbaserade analystyperna. Kalenderperioder som har definierats med autocalendar kan antingen vara Senast sorterade värde eller Relativa.

För ytterligare instruktioner om att skapa kalenderperioder baserat på autocalendar eller en anpassad kalender, se Skapa kalenderperioder.

Skapa smarta ark

Ett fullständigt exempel på att skapa ett smart ark och att lägga till det i en Qlik Sense-app finns i Introduktionskurs – Bygga en analysapp. Se specifikt Skapa ett ark från analystyper.