Ga naar hoofdinhoud Skip to complementary content

DecimalSep

Het gedefinieerde scheidingsteken voor decimalen vervangt het decimaalteken dat is ingesteld door uw landinstellingen.

Qlik Sense interpreteert tekst automatisch als getallen wanneer een herkenbaar nummerpatroon wordt aangetroffen. De systeemvariabelen ThousandSep en DecimalSep bepalen de samenstelling van de patronen die worden toegepast bij het parseren van tekst als getallen. De variabelen ThousandSep en DecimalSep stellen het standaardpatroon voor getalnotatie in bij het visualiseren van numerieke inhoud in front-end diagrammen en tabellen. Dat wil zeggen dat het rechtstreeks van invloed is op de opties voor Getalnotatie voor elke front-end-uitdrukking.

Uitgaande van een duizendtal scheidingsteken van komma ',' en een decimaal scheidingsteken van '.', zijn dit voorbeelden van patronen die impliciet zouden worden geconverteerd naar numerieke equivalente waarden:

0,000.00

0000.00

0,000

Dit zijn voorbeelden van patronen die als tekst ongewijzigd zouden blijven; dat wil zeggen, niet geconverteerd naar numeriek:

0.000,00

0,00

Syntaxis:

DecimalSep

Voorbeelden van functies
Voorbeeld Resultaat
Set DecimalSep='.'; Hiermee stelt u ‘.’ in als het scheidingsteken voor decimalen.
Set DecimalSep=','; Hiermee stelt u ‘,’ in als het scheidingsteken voor decimalen.

Landinstellingen

Tenzij anders aangegeven, wordt in de voorbeelden in dit onderwerp de volgende datumindeling gebruikt: MM/DD/JJJJ. De datumopmaak wordt opgegeven in de opdracht SET DateFormat in uw script voor het laden van gegevens. De standaard datumindeling is mogelijk anders op uw systeem vanwege landinstellingen en andere factoren. U kunt de indelingen in de voorbeelden wijzigen zodat deze aansluiten op uw behoeften. Of u kunt de indelingen in uw load-script wijzigen zodat ze overeenkomen met deze voorbeelden. Ga voor meer informatie naar Regionale instellingen voor de app wijzigen.

Standaard landinstellingen van de app zijn gebaseerd op het gebruikersprofiel. Deze landinstellingen voor indelingen zijn niet gerelateerd aan de taal die wordt weergegeven in de gebruikersinterface van Qlik Cloud. Qlik Cloud wordt weergegeven in dezelfde taal als de browser die u gebruikt.

Als u een app-ontwikkelaar bent, kunt u de standaardregio instellen voor apps die u maakt. Ga voor meer informatie naar Instellen van uw voorkeur voor regionale instellingen voor het maken van apps.

Voorbeeld – Effect van het instellen van variabelen voor het scheiden van getallen op verschillende invoergegevens