Taal wijzigen in Qlik Cloud

Standaard probeert Qlik Cloud automatisch uw taalvoorkeuren te detecteren op basis van uw systeeminstellingen, browserinstellingen of door de beheerder geconfigureerde IdP-instellingen. U kunt uw voorkeurstaal handmatig instellen. Als u een app- of scriptontwikkelaar bent, kunt u ook de voorkeur voor regionale instellingen voor uw apps en scriipts instellen.

Qlik Cloud is beschikbaar in de volgende talen:

• Engels
  • Duits
  • Spaans
  • Frans
  • Italiaans
  • Japans
  • Nederlands
  • Braziliaans Portugees
  • Russisch
  • Zweeds
  • Vereenvoudigd Chinees
  • Pools
  • Turks
  • Koreaans
  • Traditioneel Chinees

Taalinstellingen voor Qlik Cloud in een browser moeten worden onderscheiden van taalinstellingen voor Qlik Sense Mobile SaaS. Ga voor meer informatie naar Uw voorkeurstaal instellen voor Qlik Sense Mobile SaaS.

Hoe de taal wordt herkend

Standaard selecteert Qlik Cloud uw taal op basis van een van de volgende twee instellingen:

• De IdP-instellingen van uw organisatie.
  • Uw browser- of systeeminstellingen.

Als uw browser- of IdP-taal niet wordt ondersteund door Qlik Cloud, gebruikt Qlik Cloud Engels.

In de onderstaande tabel ziet u hoe Qlik Cloud de taal voor de weergave van inhoud detecteert op basis van browser- of systeeminstellingen. Er zijn enkele voorbeelden van veelgebruikte en ondersteunde webbrowsers en besturingssystemen opgenomen.

Taalherkenning in veelgebruikte en ondersteunde webbrowsers en besturingssystemen
Webbrowser Besturingssysteem Taalinstelling herkend
Google Chrome Windows

Voorkeurstaal van de browser

Safari macOS Landinstelling van het besturingssysteem
Safari iOS Landinstelling van het besturingssysteem
Mozilla Firefox Windows Voorkeurstaal voor inhoud
Microsoft Edge Windows

Taal van het besturingssysteem

InformatieDe taal van de gebruikersinterface is alleen van invloed op de taal waarin Qlik Cloud wordt weergegeven.

Uw voorkeurstaal instellen in Qlik Cloud

U kunt uw voorkeurstaal instellen in Profielinstellingen in Instellingen en beheer. Deze instelling heeft voorrang boven de gedetecteerde taal in Qlik Cloud.

1. Klik op uw profiel en selecteer Profielinstellingen.

2. Onder Voorkeurstaal selecteert u de taal.

Instellen van uw voorkeur voor regionale instellingen voor het maken van apps en scripts in Qlik Cloud Analyse

U kunt de standaardinstelling opgeven voor regionale instellingen voor de apps en scripts die u maakt. Regionale instellingen zijn onder andere notaties voor valuta, datums en decimalen, evenals de lokalisatie van namen van dagen en maanden. U kunt de regionale instellingen voor uw app bekijken en bewerken in Editor voor laden van gegevens. Ga voor meer informatie over het bewerken van deze instellingen naar Regionale instellingen voor apps en scripts aanpassen. Regionale instellingen wijzigen niet de taal voor gebruikers die de app of het scripts openen, maar alleen de instellingen die zijn aangepast aan de geselecteerde regio, zoals namen van dagen.

Als u geen voorkeur opgeeft voor regionale instellingen, gebruiken uw apps en scripts Engels (Verenigde Staten).

1. Klik op uw profiel en selecteer Profielinstellingen.

2. Onder Regionale instellingen voor het maken van apps en scripts selecteert u de regio van uw voorkeur.

De leesvolgorde voor uw app instellen in Qlik Cloud Analyse

De standaard leesrichting in een Qlik Sense-app is van links naar rechts. U kunt in de app-voorkeuren de leesrichting instellen op van rechts naar links als uw gegevens of labels bijvoorbeeld in een taal zijn geschreven die van rechts naar links wordt gelezen, zoals Arabisch of Hebreeuws. Ga voor meer informatie naar Leesrichting van rechts naar links in apps.