FirstWeekDay

Geheel getal dat definieert welke dag moet worden gebruikt als eerste dag van de week.

Syntaxis:

FirstWeekDay

Standaard definieert de Qlik Sense-systeemvariabele FirstWeekDay=6. Dit betekent dat zondag de eerste dag van de week is.

Waarden die kunnen worden ingesteld voor FirstWeekDay

Value

Dag

0

Maandag

1

Dinsdag

2

Woensdag

3

Donderdag

4

Vrijdag

5

Zaterdag

6

Zondag

Landinstellingen

Tenzij anders aangegeven, wordt in de voorbeelden in dit onderwerp de volgende datumindeling gebruikt: MM/DD/JJJJ. De datumopmaak wordt opgegeven in de opdracht SET DateFormat in uw script voor het laden van gegevens. De standaard datumindeling is mogelijk anders op uw systeem vanwege landinstellingen en andere factoren. U kunt de indelingen in de voorbeelden wijzigen zodat deze aansluiten op uw behoeften. Of u kunt de indelingen in uw load-script wijzigen zodat ze overeenkomen met deze voorbeelden. Ga voor meer informatie naar Regionale instellingen voor de app wijzigen.

Standaard landinstellingen in apps zijn gebaseerd op een combinatie van identiteitsproviderinstellingen, systeeminstellingen of browserinstellingen. Deze landinstellingen voor indelingen zijn niet gerelateerd aan de taal die wordt weergegeven in de gebruikersinterface van Qlik Cloud. Qlik Cloud wordt weergegeven in dezelfde taal als de browser die u gebruikt.

Als u een app-ontwikkelaar bent, kunt u de standaardregio instellen voor apps die u maakt. Ga voor meer informatie naar Instellen van uw voorkeur voor regionale instellingen voor het maken van apps.

Voorbeeld 1 – Maakt gebruik van de standaardwaarde (script)

Voorbeeld 2 – De FirstWeekDay variabele wijzigen (script)