Gegevens selecteren en laden via een Azure OpenAI‑verbinding

Nadat u een verbinding hebt gemaakt, kunt u gegevens selecteren en die in een Qlik Sense-app of -script laden. U kunt gegevens laden in de Editor voor het laden van gegevens of in Scripteditor.

In de Editor voor laden van gegevens en Scripteditor wordt communicatie met een Azure OpenAI-analyseverbinding geformuleerd als een script dat bestaat uit de volgende componenten:

• Een tabel met de aanvraag die u naar de Azure OpenAI-service wilt verzenden

• Een LOAD-instructie die communiceert met de Azure OpenAI-service via uw verbinding

De tabel met gegevens maken die naar Microsoft Azure wordt verzonden

Er moet eerst een tabel worden geladen met de gegevens die u als aanvraag naar de Azure OpenAI-service verzendt. Deze tabel moet één kolom gegevens bevatten waarbij elke cel tekst vertegenwoordigd die door het generatieve AI-model moet worden voltooid. Er kan een tweede aanvullend veld voor het koppelingsveld aanwezig zijn, maar dit veld moet overeenkomen met de veldnaam die is opgegeven in de configuratie. Dit is een speciaal veld dat niet naar Microsoft Azure wordt verzonden, maar bij de responsen wordt bijgevoegd om een Qlik-gegevensmodel te genereren.

Overwegingen voor de aanvraag van gegevensvolumes

Elke rij in de tabel voor een aanvraag wordt verzonden naar de Azure OpenAI-service. Elke aanvraag kost geld en een verhoogd aantal rijen in uw aanvragen zorgt er ook voor dat er extra kosten door Microsoft Azure in rekening worden gebracht.

De LOAD-instructie maken

U moet ook een LOAD-instructie maken met gebruik van SSE-syntaxis om te communiceren met de Azure OpenAI-service. Dit onderdeel van het script verwijst naar uw analyseverbinding en geeft de namen van de tabellen en velden aan die u gebruikt om de aanvraaggegevens te verzenden (zie bovenstaande sectie). Hiermee wordt een afzonderlijke tabel geladen met de responsen van het model voor elke rij in de aanvraag samen met andere gegevens.

Om dit deel van het script te genereren, kunt u de wizard Gegevens selecteren gebruiken voor de verbinding die u gebruikt. Hiermee wordt een sjabloonscript gegenereerd met de namen van de eigenschappen die u hebt opgegeven.

Zoek de verbinding die u gebruikt in het venster Gegevensbronnen van de Editor voor laden van gegevens of Scripteditor en klik op Gegevens selecteren. Hiermee wordt de wizard Gegevens selecteren geopend.

Als u de wizard Gegevens selecteren gebruikt, moet u twee eigenschappen opgeven:

• De naam van de resident-tabel. Dit is de tabel met de aanvraag die naar de Azure OpenAI-service wordt verzonden.

• De naam van het gegevensveld. Dit is het veld met de aanvraaggegevens die naar de Azure OpenAI-service worden verzonden.

U kunt deze informatie desgewenst ook handmatig opgeven in de scripteditor zonder de wizard te gebruiken.

Als u klikt op Script invoegen wordt de nieuwe tabel toegevoegd aan het load-script. U kunt nu de gegevens laden, het resulterende gegevensmodel controleren en de gegevens gebruiken om analytische inhoud in uw app te maken.

Voorbeelden

Voorbeelden van het gebruik van de Azure OpenAI‑verbinding in het load-script vindt u in de zelfstudie voor de OpenAI-connector. Houd er rekening meet dat de Azure OpenAI‑connector communiceert met de modellen via het Microsoft Azure-platform in plaats van het OpenAI-platform.

Zelfstudie – De OpenAI‑analyseconnector gebruiken in Qlik Cloud

Voorbeeld 1: configuratie 'OpenAI Completions API (GPT-3) - Rijen'

Voorbeeld 3: configuratie 'OpenAI Chat Completions API (GPT-3.5, GPT-4) - Rijen'

OpenAI‑analyseconnector – Interactief voorbeeld