Dela inbäddade koder för anonym åtkomst

När anonym åtkomst har aktiverats för en app görs en inbäddningskod tillgänglig i Qlik Cloud. Denna inbäddade kod innehåller en åtkomstkod som automatiskt autentiserar externa användare mot Qlik Cloud-klientorganisationen, vilket gör att de kan använda innehåll i appen utan att logga in.

Se Dela appinnehåll med anonym åtkomst för mer information om hur du ställer in krav och behörigheter för anonym åtkomst.

Anteckning om information Denna funktion är endast tillgänglig med en Qlik anonym åtkomst-prenumeration. Mer information finns i Qlik anonym åtkomst Prenumerationer.

Använda inbäddade koder

Integrering av Qlik Sense-innehållet i en app på en extern webbplats eller i ett externt program kallas kombinationsprogram. Du använder qlik-embed för att integrera appinnehållet från en klientorganisation med anonym åtkomst till ditt kombinationsprogram. Den inbäddade koden som du genererar i Qlik Cloud används för att tillhandahålla autentisering för användare av kombinationsprogrammet.

Appinnehåll från en klientorganisation med anonym åtkomst kan bäddas in som något av följande:

• En hel app (det vill säga alla ark i appen)

• Ett eller flera ark

• En eller flera enskilda visualiseringar

Följande referenser på Qlik Cloud-portalen för utvecklare kan hjälpa dig med att använda qlik-embed för anonym åtkomst:

Struktur av koder för inbäddning

Det är denna åtkomstkod som ger autentisering för anonyma användare. Denna åtkomstkod delas mellan applänken och inbäddningskoden.

Skapa en OAuth-klient för anonym inbäddning av appinnehåll

För att bädda in appinnehåll för anonym åtkomst med hjälp av qlik-embed måste du skapa en OAuth-klient med en typ som är särskilt utformad för detta användningsfall.

1. Gå till delavsnittet OAuth i aktivitetscentret för Administration.

2. Klicka på Skapa ny.

3. Välj Anonym inbäddning i listrutan Klienttyp.

4. Ange ett Namn och, om du vill, en Beskrivning för OAuth-klienten.

5. Under Tillåtna ursprung anger du alla ursprung som du behöver auktorisera. Det är de domäner som kommer att ha åtkomst till Qlik Cloud-klientorganisationen för att hämta information till de inbäddade analyserna.

Klicka på Lägg till efter varje URL som du infogar.

6. När du är klar klickar du på Skapa.

7. Klicka på Kopiera till urklipp för att spara klient-ID:t  för framtida användning. Det kommer att behövas när innehållet i appen är inbäddat med qlik-embed.

8. Klicka på Klart.

Kopiera en inbäddningskod för en app

När anonym åtkomst har aktiverats för en app kan du kopiera inbäddningskoden från delningsdialogen för appen. För att göra detta behöver du rollen Ägare eller Kan hantera i appens utrymme, samt värdet Tillåtet för Skapande av offentliga länkar.

1. Aktivera anonym åtkomst för appen. Se Aktivera och inaktivera anonym åtkomst.
  2. Klicka på Dela Dela. Dialogrutan för dela öppnas.

3. I delavsnittet Vem som helst med länkenklickar du på Inställningar för att öppna inställningarna.

4. Under Bädda in kodklickar du på Inställningar för att kopiera koden.

Du kan nu använda inbäddningskoden i ditt webbinnehåll för att ge anonym åtkomst till analyserna.

Återställa åtkomstkoden

Du kan återställa åtkomstkoden vid behov. Mer information finns i Återställa åtkomstkoden.