Qlik anonym åtkomst Prenumerationer

Qlik anonym åtkomst-prenumerationer gör det möjligt för användare att utveckla och dela Qlik Sense-analyser för användning utanför Qlik Cloud. För att få åtkomst till appar som delas genom anonym åtkomst krävs ingen inloggning. Istället delar klientorganisationsanvändare innehåll med andra genom att tillhandahålla applänkar eller genom att bädda in appinnehåll direkt i externa webbsidor eller program.

Med en Qlik anonym åtkomst-prenumeration skapar du en klientorganisation med anonym åtkomst i Qlik Cloud. Qlik är värd för och hanterar molninfrastrukturen. I en klientorganisation med anonym åtkomst är användarupplevelsen mycket lik andra Qlik Cloud-prenumerationer. De största skillnaderna är administratörernas tilldelning av användarrättigheter, begränsningar i användningen av vissa tilläggsfunktioner samt kapacitet för dataladdning och apputveckling.

Exempel på användningsområden för anonym åtkomst är att dela icke-känsliga data med externa partner eller att bädda in analyser på en webbplats för offentlig användning. Se Dela appinnehåll med anonym åtkomst för mer information om anonym åtkomst.

Terminologi på den här sidan

Följande terminologi används i innehåll om anonym åtkomst:

• Anonyma användare: användare som får tillgång till appinnehåll anonymt, antingen via anonyma åtkomstlänkar till appen eller genom att använda inbäddade analyser anonymt. Dessa användare är inte medlemmar av Qlik Cloud-klientorganisationen och behöver inte heller Qlik -konton.

• Användare i klientorganisationen: användare som är medlemmar i klientorganisationen, som hanterar klientorganisationen och utvecklar analyser för användning av anonyma användare. Användare i klientorganisationen är användare med Full User-rättigheter eller specifika administratörsrättigheter i klientorganisationen.

Erbjudanden

Alla Qlik anonym åtkomst-prenumerationer erbjuder följande:

• En Qlik Cloud-klientorganisationsmiljö med många funktioner som är samma som andra Qlik Cloud-prenumerationer (se hela listan här).

• Möjlighet för klientorganisationsanvändare att dela appens innehåll med anonyma användare.

• 10 Full Users, med ytterligare Full Users tillgängliga.

• 25 GB för analyskapacitet.

Tillgängliga funktioner för information om tillgänglighet av specifika funktioner.

Inköpsalternativ

När du köper Qlik anonym åtkomst finns det olika alternativ tillgängliga för att stödja dina krav och användningsfall. Varje alternativ erbjuder olika användarkapacitet för värdemätare för anonym åtkomst. Se Värdemätare för prenumeration för mer information om vad de olika värdemätarna innebär.

Starta med att köpa ett av följande två baspaket:

• Baspaketet för små och medelstora företag (SMB) inkluderar 500 MB Anonymous Access Capacity och 25 Anonymous Concurrent Sessions.

• Standard baspaket inkluderar 2 GB Anonymous Access Capacity och 100 Anonymous Concurrent Sessions.

Då är det möjligt att köpa de enskilda delarna av något av baspaketen för att lägga till mer kapacitet. Denna kapacitet läggs till användarkapaciteten för ditt valda baspaket. Exempelvis kan du välja SMB-baspaketet för att få 500 MB Anonymous Access Capacity och 25 Anonymous Concurrent Sessions och sedan köpa ytterligare 500 MB Anonymous Access Capacity för en sammanlagd prenumerationskapacitet på 1 GB Anonymous Access Capacity och 25 Anonymous Concurrent Sessions.

Även annan inkluderad kapacitet och funktioner kan ökas eller läggas till med ytterligare köp. Se Qlik anonym åtkomst-specifikationer och kapacitet för en lista över möjligheter och hårda gränser.

Skillnader mellan Qlik anonym åtkomst och kapacitetsbaserade prenumerationer

En Qlik anonym åtkomst-prenumeration är en typ av Qlik Cloud-prenumeration. Qlik anonym åtkomst-prenumerationer är baserade på en prenumerationsmodell som liknar kapacitetsbaserade Qlik Cloud-prenumerationer. Det finns dock viktiga skillnader mellan de två prenumerationsmodellerna. Nedanstående delavsnitt jämför de två prenumerationsmodellerna.

Användarrättighet

Användarmedlemskap och åtkomstkontroll i klientorganisationen styrs genom tilldelning av Full User-rättigheter i båda modellerna. Följande gäller för Qlik anonym åtkomst-prenumerationer, men inte för kapacitetsbaserade prenumerationer:

• I vissa kapacitetsbaserade alternativ kan du lägga till Basic Users till klientorganisationen. Men i Qlik anonym åtkomst-prenumerationer kan du inte lägga till Basic Users.

• I Qlik anonym åtkomst är anonyma användare en ytterligare uppsättning användare som får begränsad åtkomst till offentligt delat innehåll. Anonyma användare kan visa detta innehåll utan att tilldelas en användarrättighet. Full Users ingår däremot i abonnemanget och får omfattande åtkomst till klientorganisationen i syfte att utveckla appar som de kan dela med anonym åtkomst.

Värdemätare

Värdemätare för kapacitetsbaserade prenumerationer beror på ett antal faktorer, till exempel hur mycket data som kan flyttas av och inom Qlik Cloud. Värdet av en Qlik anonym åtkomst-prenumeration bestäms dock av klientorganisationens kapacitet för anonyma användares åtkomst till innehåll från plattformen.

För Qlik anonym åtkomst-prenumerationer, är Anonymous Access Capacity och Anonymous Concurrent Sessions de viktigaste värdemätarna. Även om övriga mätdata (till exempel Data för analys) fortfarande är relevanta för dessa prenumerationer, avgör de inte värdet av köpet av prenumerationen.

Se Värdemätare för prenumeration för mer information.

Överförbrukning

Överanvändning är tillåten för vissa aspekter av kapacitetsbaserade prenumerationer. Däremot stöder Qlik anonym åtkomst-prenumerationer inte någon form av överanvändning. När en kapacitet har uppnåtts är du förhindrad från ytterligare användning av den kapaciteten.

Om du bjuder in en användare när det inte finns fler rättigheter tillgängliga i din prenumeration får användaren status Begärd och har inte åtkomst till aktivitetscenter eller appar. Mer information finns i Hantera användare med status Begärd för Qlik anonym åtkomst-prenumerationer.

Klientorganisationsregion

Beroende på din kapacitetsbaserade prenumeration kan du ha möjlighet att välja vilken region din klientorganisation lagras i. Men en klientorganisation som skapats inom en Qlik anonym åtkomst-prenumeration kan endast existera i regionen Sverige i Qlik Cloud. Mer information finns i Skapa och konfigurera klientorganisationen.

Kapacitet och specifikationer

Vissa funktioner som är tillgängliga i kapacitetsbaserade prenumerationer är inte tillgängliga i Qlik anonym åtkomst.

Det finns också skillnader i tillgängliga kapaciteter och skyddsgränser. Exempelvis stöds inte stora appar och den maximala appstorleken är 1 GB.

Mer information finns i Qlik anonym åtkomst-specifikationer och kapacitet.