Invoegcodes voor anonieme toegang delen

Nadat Anonieme toegang is ingeschakeld voor een app, wordt een invoegcode beschikbaar gemaakt in Qlik Cloud. Deze invoegcode bevat een toegangscode die externe gebruikers automatisch verifieert voor de Qlik Cloud-tenant, zodat ze de inhoud van de app kunnen gebruiken zonder in te loggen.

Zie App-inhoud delen met anonieme toegang voor meer informatie over anonieme toegang, inclusief de vereisten en machtigingen.

Informatie Deze functionaliteit is alleen beschikbaar met een Qlik Anonieme toegang-abonnement. Ga voor meer informatie naar Qlik Anonieme toegang abonnementen.

Invoegcodes gebruiken

De integratie van app-inhoud van Qlik Sense in een externe website of applicatie staat bekend als een mashup. U gebruikt qlik-embed om de app-inhoud van een tenant met anonieme toegang te integreren in uw mashup. De invoegcode die u genereert in Qlik Cloud wordt gebruikt om authenticatie te bieden aan gebruikers van de mashup.

App-inhoud van een tenant met anonieme toegang kan op de volgende manieren worden ingesloten:

• Een hele app (dat wil zeggen, alle werkbladen in de app)

• Eén of meer werkbladen

• Eén of meer afzonderlijke visualisaties

De volgende verwijzingen op het Qlik Cloud-ontwikkelaarsportal kunnen u helpen door qlik-embed te gebruiken voor anonieme toegang:

Structuur van invoegcodes

De invoegcode bevat een toegangscode die verificatie van anonieme gebruikers biedt. Deze toegangscode wordt gedeeld tussen de appkoppeling en de invoegcode.

Een OAuth-client maken voor anonieme insluitingen van app-inhoud

Om inhoud van een app in te sluiten voor anonieme toegang met qlik-embed, moet u een OAuth-client maken met een type dat speciaal voor dit gebruiksscenario is ontworpen.

1. Ga in het Beheer-activiteitencentrum naar de sectie OAuth.

2. Klik op Nieuw maken.

3. Selecteer Anoniem insluiten in het vervolgkeuzemenu Clienttype.

4. Voer een Naam in en optioneel een Beschrijving voor de OAuth-client.

5. Voer onder Toegestane oorsprongen elke oorsprong in die u moet autoriseren. Dit zijn de domeinen die toegang krijgen tot de Qlik Cloud-tenant om de informatie voor de ingesloten analyses op te halen.

Klik op Toevoegen na het invoegen van elke URL.

6. Klik op Maken zodra u gereed bent.

7. Klik op Kopiëren naar klembord om de client-id op te slaan voor later gebruik. Dit is nodig wanneer de inhoud van de app is ingesloten door qlik-embed.

8. Klik op Gereed.

Een invoegcode voor een app kopiëren

Nadat Anonieme toegang is ingeschakeld voor een app, kunt u de invoegcode kopiëren vanuit het dialoogvenster voor het delen van de app. Hiervoor hebt u de rol Eigenaar of Kan beheren in de ruimte van de app nodig, evenals een waarde Toegestaan voor Openbare koppeling maken.

1. Activeer anonieme toegang voor de app. Zie Anonieme toegang in- en uitschakelen.
  2. Klik op Aandeel Delen. Het dialoogvenster Delen wordt geopend.

3. Klik in de sectie Iedereen met de koppeling op Instellingen om de Instellingen te openen.

4. Klik onder Invoegcode op Instellingen om de code te kopiëren.

U kunt nu de invoegcode in uw webinhoud gebruiken om anonieme toegang tot de analyses mogelijk te maken.

De toegangscode opnieuw instellen

U kunt de toegangscode opnieuw instellen als dat nodig is. Ga voor meer informatie naar De toegangscode opnieuw instellen.