Herbruikbaar load-script maken met QVS-bestanden

Maak herbruikbare blokken van een load-script met behulp van QlikView 12 scriptbestanden (QVS).

U kunt een blok van een Qlik-load-script aan een tekstverwerker toevoegen en het opslaan als een QVS-bestand. De QVS kan vervolgens worden geüpload naar Qlik Cloud of worden toegevoegd aan een online opslagprovider. U kunt ook versies van een script in Geschiedenis downloaden als QVS‑bestanden. De QVS kan worden ingevoegd in de load-scripts van scripts en apps van uw gegevensbestanden of online opslag. Dit stelt u in staat om een afzonderlijk script binnen meerdere apps en scripts te gebruiken. U kunt bijvoorbeeld een QVS voor het volgende gebruiken:

• Variabelen instellen.

• Veelgebruikte subroutines definiëren.

• Kleurpalletten instellen.

• Kalenders definiëren.

In Catalogus kunt u geüploade QVS-bestanden bekijken en filteren met behulp van het scriptfilter. Door het openen van een QVS‑bestand wordt een QVS-viewer geopend. De toegang tot een geüpload QVS-bestand gebeurt op basis van de machtigingen voor toegang tot gegevensbronnen.

Navigeren in de QVS-viewer

In de hub kunt u een QVS‑bestand openen om deze te bekijken in de QVS-viewer. De QVS-viewer bevat twee secties: Overzicht en Voorbeeld.

Overzicht bevat informatie over het script en een snelle weergave van het script. U kunt de volgende informatie bekijken:

• Eigenaar: eigenaar van het script.
  • Maker: maker van het script.
  • Ruimte: ruimte waarin het script zich bevindt.
  • Aanmaakdatum: datum waarop het script is gemaakt.
  • Volledige grootte: grootte van het script.

Onder Snelle weergave kunt u een voorbeeld van het script bekijken.

Overzicht QVS‑viewer

Overzicht van het QVS-bestand Product.qvs, dat QVS-informatie en een snelle weergave van het script toont.

In Voorbeeld kunt u het script met meer details bekijken. U kunt het zoekvenster openen door te klikken op Zoekvenster openen. U kunt de hulp voor syntaxis openen door te klikken op Help.

Voorbeeld van de QVS-viewer, met een geopend zoekvenster

Voorbeeld

QVS-bestanden maken

Maak QVS-bestanden in een tekstverwerker buiten Qlik Cloud. De load-scriptgeschiedenis kan ook gedownload worden als QVS-bestanden.

1. Maak een blok van een load-script in een app of script.

Door een load-script in een app of script te maken, kunt u het script testen voordat u het aan een QVS-bestand toevoegt.

U kunt er ook voor kiezen om een blok van een load-script te zoeken om opnieuw te gebruiken.

2. Kopieer en plak het blok van een load-script dat u opnieuw wilt gebruiken in een tekstverwerker.

3. Sla het load-script op als bestand met de QVS-extensie.

U kunt het QVS‑bestand uploaden naar Qlik Cloud of een online opslagprovider.

QVS-bestanden uploaden:

1. Klik in de Qlik Cloud Analyse-hub op Nieuwe toevoegenUploaden.

2. Selecteer Script.

3. Sleep en plaats uw QVS-bestanden in het dialoogvenster Zet uw bestanden hier neer.

U kunt ook op Bladeren klikken en naar uw QVS‑bestanden navigeren.

4. Selecteer een doelruimte voor de bestanden.
  5. Voeg desgewenst labels toe aan de QVS-scripts.
  6. Klik op Uploaden.

QVS‑bestanden bewerken

U kunt een QVS‑bestand in Qlik Cloud niet bewerken. Als een QVS-bestand moet worden gewijzigd, moet u de wijzigingen aanbrengen via een tekstverwerker en het bestand opnieuw uploaden.

Beperkingen

QVS-bestanden hebben de volgende beperkingen:

• Opgenomen scripts toont de eerste 50 QVS-bestanden die in de load-scripts zijn opgenomen. Als er meer QVS zijn, worden ze uitgevoerd als het load-script wordt uitgevoerd, maar worden ze niet getoond in Opgenomen scripts.

• Een voorbeeld voor QVS-bestanden is niet beschikbaar op mobiele apparaten.

• Als u eerder een QVS-load-script als een TXT-bestand hebt geüpload, blijven de bestanden werken. Ze worden niet echter niet behandeld als QVS-bestanden, tenzij de bestandsextensie wordt gewijzigd in QVS.