Systeembeheer

Tenantbeheerders kunnen enkele functies inschakelen om abonnementen en het delen en genereren van apps mogelijk te maken voor gebruikers.

• E-mailondersteuning configureren

Als u een e-mailserver configureert, kunnen gebruikers een abonnement nemen op rapporten, diagrammen delen, en meldingen ontvangen over apps, opmerkingen, ruimten en waarschuwingen.

• Genereren van on-demand-app beheren

Het genereren van on-demand-apps wordt beheerd door de On-Demand App Service. Tenantbeheerders kunnen de On-Demand App Service in de Beheerconsole inschakelen op het tabblad Instellingen. De service is standaard uitgeschakeld en moet worden ingeschakeld voordat het mogelijk is selectie- en sjabloon-apps te koppelen en On-demand-apps te genereren.

• Opmerkingen beheren

Opmerkingen worden gebruikt voor het communiceren van inzichten met betrekking tot gegevens en voor samenwerking met andere gebruikers. Maak opmerkingen met snapshots van gegevens en deel deze met uw team. Opmerkingen die u maakt in een gedeelde of beheerde ruimte kunnen door andere leden van de ruimte worden bekeken. U kunt andere leden van de ruimte machtigen om opmerkingen te bewerken.

• Automatiseringen beheren

Een tenantbeheerder kan automatiseringen beheren in de beheerconsole. Automatiseringen zijn standaard uitgeschakeld en kunnen alleen door de tenantbeheerder worden ingeschakeld.

• AutoML-experimenten en geïmplementeerde modellen beheren

U kunt taken beheren voor het uitvoeren van experimenten, het implementeren van modellen en het genereren van voorspellingen.

• Forts beheren

Maak een fort om veilig met uw gegevens te werken op de locatie waar de gegevens zich op dat moment bevinden.

• Offline gebruik beheren

U kunt offlinefunctionaliteit uitschakelen om gebruikers toe te staan apps te downloaden naar mobiele apparaten zodat ze offline kunnen werken.

Rapportabonnementen bieden e-maillevering van visualisaties en werkbladen met de nieuwste gegevens. De e-mail bevat een koppeling naar de app en een PDF van het werkblad of de visualisatie.

De functie 'Diagrammen delen' laat Qlik Sense-gebruikers statische Qlik Sense-diagrammen delen met iedereen, ongeacht of het Qlik Sense-gebruikers zijn of niet. Als deze functie is ingeschakeld, hebben gebruikers de optie om Qlik Sense-diagrammen te verzenden naar elk e-mailadres.