Driftsätta din modell

Nästa steg är att driftsätta din modell. Driftsättning av modellen gör att du kan använda den för att generera prognoser på nya data.

Processen för att förfina modellen är olika för varje projekt du arbetar på. När du har en modell som uppfyller kriterierna för ditt användarfall kan du driftsätta den. Detta skapar en ML-driftsättning, som blir tillgänglig i Katalogen.

Mer information om att driftsätta dina modeller i Qlik AutoML finns i Arbeta med ML-driftsättningar.

Anteckning om informationAutoML förbättrar kontinuerligt sina modellträningsprocesser. Dina modellmått och algoritmen för den modell som du kommer att distribuera kommer inte att vara identisk med de som visas i bilden på den här sidan.
  1. I tabellen över modellmätetal klickar du på kryssrutan för den modellversion du vill driftsätta. Baserat på modellprestanda och att det inte finns några problem med dataläckage kommer den troligen att vara den bäst presterande modellen från v3.

2. Klicka på Driftsätt i sidans nedre högra hörn.

3. Skriv ett namn för driftsättning, till exempel Driftsättning av kundförluster.

Du kan också behålla standardnamnet för driftsättningen.

4. Om det behövs kan du justera utrymme, beskrivning och taggar.

5. Klicka på Driftsätt.

Driftsätta en modell i Qlik AutoML

Välj alternativet 'Driftsätt' för den modell du valt.

Din nya ML-driftsättning blir nu tillgänglig i Katalogen.

Klicka på Öppna, eller navigera tillbaka till Katalogen och öppna ML-driftsättningen. Gränssnittet för Hantering av ML-modell öppnas.

Gränssnitt för Hantering av ML-modell för en ML-driftsättning

Driftsättningsöversikt för den nya modellen i gränssnittet för Hantering av ML-modell.

Du kan nu gå vidare till att skapa prognoser med din ML-driftsättning.