Skapa och konfigurera experimentet

Det första steget är att skapa och konfigurera experimentet. Du kommer att använda träningsdatauppsättningen som du laddade upp tidigare för att träna modellen tills den är klar att driftsättas för att göra prognoser.

Skapa ett nytt experiment

1. Klicka på Lägg till nytt i Qlik Cloud-analys-hubben och välj sedan Nytt ML-experiment.

2. Ange ett namn för experimentet, till exempel "Handledning för kundförlust".

3. Du kan även lägga till en beskrivning och taggar.

4. Välj en plats för ditt experiment. Det kan vara ditt personliga utrymme eller ett gemensamt utrymme.

5. Klicka på Skapa.

6. Välj Customer churn data - training.csv-filen.

Granskning av data

Nu är du redo att börja konfigurera ditt experiment, men innan du börjar ska vi ta en titt på datauppsättningen.

Vi börjar i schemaöversikten. Här kan vi se en tabell där varje rad representerar en kolumn i din datauppsättning. Statistik och insikter har genererats genom automatisk dataförberedelse. Du kan behöva bläddra till schemats högra sida för att se insikterna.

Vi kan se att AccountID har uteslutits på grund av hög kardinalitet. Det betyder att kolumnen innehåller för många unika värden. Funktionen Country har uteslutits av motsatt anledning: värdet är detsamma för alla rader. Dessa två funktioner skulle inte tillföra något värde till modellerna för maskininlärning.

Vi kan också se att impact encoding har använts för den kategoriska egenskapen Territory. Håll muspekaren över ikonerna varning Varningstriangel och information Varningstriangel för att läsa mer.

Schemavy för träningsdatauppsättning i Qlik AutoML

Tabellkolumn med insikter om funktioner.

Klicka på ikonen datavy Datavy för att växla till datavyn. Här kan vi se mer information om varje kolumn, inklusive urvalsdata.

Datavy

Tabellkolumn med insikter om funktioner.

Välja ett mål

Vi vill att vår maskininlärningsmodell ska förutsäga kundförlust, så vi väljer Churned, den sista kolumnen i datauppsättningen, som vårt mål.

1. Klicka på liveschemavyn Tabellrader för att växla tillbaka till schemaöversikten.

2. Håll muspekaren över Churned och klicka på målikonen Mål som visas.

En rad i schemaöversikten väljs som mål

Tabellrad för valt mål.

På panelen Experimentkonfiguration kan vi nu se att Churned har valts. Vi kan också se vilka funktioner som väljs och utesluts automatiskt. Eftersom Churned är målet kommer den inte att användas som funktion. Vi kan också se att det här experimentet kommer att behandlas som ett binärt klassificeringsproblem.

Information som visas i fönstret Experimentkonfiguration

Tabellrad för valt mål.

Välja funktioner

Vid den första körningen av vårt experiment kommer vi att inkludera alla funktioner och algoritmer som har valts som standard. Men om du redan vet att vissa funktioner inte har någon påverkan på målet – baserat på din kunskap om verksamheten – kan du avmarkera dem i det här läget för att utesluta dem från träningen.

Träning av experimentet

Konfigurationen är klar och vi är redo att börja träningen.

• Klicka på Kör experiment i det nedre högra hörnet av experimentfönstret.

När experimentet är färdigt kan vi gå vidare till nästa steg, som är att granska de resulterande modellmätetalen.