Modellen implementeren

U kunt modellen uit experimenten implementeren in persoonlijke of gedeelde ruimten. ML-implementaties kunnen in beheerde ruimten worden gepubliceerd. Iedere ML-implementatie wordt gegenereerd vanuit één algoritme uit één experimentversie. Het aantal ML-implementaties wordt beperkt door uw licentie.

Het niveau opgenomen in een Qlik Cloud-abonnement definieert een maximaal aantal geïmplementeerde modellen die kunnen worden gemaakt in alle tenants binnen de licentie. Deze consumptielimiet wordt per model gedefinieerd. Dat betekent dat meerdere ML-implementaties die zijn gemaakt vanuit één model tellen als één enkel geïmplementeerd model. Als u het maximale aantal geïmplementeerde modellen hebt bereikt, verwijdert u een of meer bestaande geïmplementeerde modellen of upgradet u het abonnement naar een hoger niveau.

Vereisten en machtigingen

Raadpleeg Werken met ML-implementaties voor meer informatie over de gebruikersvereisten voor het werken met ML-implementaties en voorspellingen.

Modellen implementeren

1. Open een experiment vanuit Catalogus.

2. Selecteer in de modelweergave het model dat u wilt implementeren.

3. Klik rechtsonderaan op Implementeren.

4. Voer een naam en een ruimte in, en indien gewenst een beschrijving en tags.

5. U kunt eventueel ook Realtime API-toegang inschakelen selecteren. Deze optie wordt geregeld door uw licentie en maakt voorspellingen mogelijk waarbij de toe te passen gegevens in het API-verzoek staan en de resultaten in de respons.

6. Klik op Implementeren.

U zou nu uw ML-implementatie in Catalogus moeten kunnen vinden.

Naam en andere gegevens van ML-implementaties bewerken

1. Open een ML-implementatie vanuit Catalogus.
  2. Klik op naast de naam van de ML-implementatie.

3. Bewerk de naam of andere details.

ML-implementaties verwijderen

U kunt een ML-implementatie verwijderen uit Catalogus.

ML-implementatietaken beheren

Tenantbeheerders kunnen implementatietaken stopzetten of annuleren vanuit de Beheerconsole. Ga voor meer informatie naar Experimenten en ML-implementaties beheren.

Meldingen configureren

U kunt meldingen ontvangen wanneer een model vanuit een experiment wordt geïmplementeerd. Ga voor meer informatie naar .For more information, see Ruimtemeldingen beheren.Meldingen voor Qlik AutoML configureren