Werkbladweergave

App-ontwikkelaars voegen visualisaties en andere elementen toe aan werkbladen in een app. App-gebruikers gebruiken het werkblad voor het uitvoeren van gegevensanalyses. App-ontwikkelaars en appgebruikers kunnen met Insight Advisor werken om visualisaties te maken met behulp van zoekopdracht in natuurlijke taal.

Klik op Werkblad op de navigatiebalk van het tabblad Analyseren om een werkblad te openen.

Werkbladen maken in de bewerkingsmodus. Werkbladen gebruiken in de in analysemodus. Verken uw gegevens met Insight Advisor in Ontdekken.

Bewerken

Klik op Bewerken om het werkblad te bewerken.

Werkbladweergave in de bewerkingsmodus

Werkbladweergave in de ontwikkelingsmodus.

U kunt het volgende doen:

• Klik op Werkbladen om een nieuw werkblad toe te voegen of te navigeren naar een werkblad.

• Klik op Bedrijfsmiddelen om het bedrijfsmiddelenvenster te openen. Voeg bedrijfsmiddelen toe aan uw werkblad. U kunt bijvoorbeeld een visualisatie aan een werkblad toevoegen. Zie: Bedrijfsmiddelenvenster

Klik voor ondersteuning bij het maken van visualisaties op Verkennen met assistentie gebruiken zodat u Insight Advisor gebruikt. Zie: Visualisaties maken met Insight Advisor

• Klik op Eigenschappen om het eigenschappenvenster te openen. Configureer eigenschappen voor een werkblad of visualisatie. U kunt bijvoorbeeld dimensies en metingen toevoegen aan een visualisatie. Zie: Eigenschappenvenster

Analyseren

Communiceren met visualisaties en gegevens in een werkblad.

Werkbladweergave in de analysemodus

U kunt het volgende doen:

Optiemenu

Klik met de rechtermuisknop op een diagram of klik op het aanwijsmenu Meer om het menu Opties te openen.

Mogelijk zijn niet alle opties beschikbaar. Dit hangt ervan of u diagrammen in een app bewerkt of analyseert (weergeeft) of van het type diagram en welke rechten uw beheerder aan u heeft toegewezen.

Het aanwijsmenu ziet er anders uit als u de touchscreenmodus hebt ingeschakeld op een ondersteund apparaat. U kunt touchscreenmodus uitschakelen in het algemene menu.

Werkbladweergave in de analysemodus.

Insight Advisor Ontdekken

Klik op Ontdekken of stel een vraag vanuit het Insights-zoekveld om visualisaties met Insight Advisor in Insight Advisor Ontdekken te genereren.

Insight Advisor Ontdekken

Werkbladweergave in de verkenningsmodus

Ga voor meer informatie naar Visualisaties maken met Insight Advisor.

Opties

• Volledig scherm: Visualisatie weergeven op een volledig scherm.

• Verkenningsmenu: Wijzig bepaalde visualisatie-eigenschappen zonder selecties te maken of het werkblad te bewerken. Zie: Visuele verkenning

• Gegevens weergeven: De gegevens van een visualisatie weergeven in een tabel.

• Delen: Deel de visualisatie op verschillende manieren, bijvoorbeeld als een afbeelding, een koppeling of een ingesloten object.

• Waarschuwing maken: Maak een waarschuwing voor de gegevens in de visualisatie. Zie: Gegevens bewaken met behulp van waarschuwingen (alleen in het Engels)

• Snapshot maken of de Snaphot-bibliotheek openen. Zie: Inzichten voor presentaties verzamelen via snapshots

• Downloaden: Download de visualisatie in verschillende indelingen, zoals een afbeelding of een gegevensbestand.

Aanraakfuncties in werkbladweergave

Aanraakfuncties
AanraakfunctieActie
Lang aanraken en loslaten Het snelmenu openen
Lang een visualisatie aanrakenHet optiemenu openen
VegenBladeren door lijsten en visualisaties
KnijpenIn- of uitzoomen op visualisaties
Tikken met twee vingersEen interval in een lijst, tabel of as van staafdiagram selecteren
Vegen met twee vingersVisualisatie van een spreidingsplot draaien
Tikken met drie vingersZoomniveau van een visualisatie van een spreidingsplot resetten
UI-itemBeschrijving

Algemeen menu met navigatieopties en acties die u in de app kunt uitvoeren.

Zie Navigeren met tabbladen voor meer informatie over bladeren met tabbladen en het algemeen menu.

Meer

Toon of verberg appgegevens, waarbij u kunt kiezen uit het bewerken van appinformatie of het openen van appopties en het vormgeven van uw app.
Voorbereiden

Uw gegevens voorbereiden. U kunt Gegevensbeheer, Gegevensmodelviewer of Editor voor laden van gegevens selecteren.

Analyseren

Uw gegevens analyseren in Werkblad.

Vertellen

Vertel een verhaal met uw gegevens. U kunt Presentatie selecteren.

BladwijzerToegang tot alle bladwijzers in de app en een nieuwe bladwijzer maken.
Bewerken Werkblad bewerken.
App-objectenToegang tot alle werkbladen in de app en een nieuw werkblad maken met werkbladnavigatie.
VorigeVorig werkblad.
Volgende

Volgend werkblad.

UI-itemActie
Selecties - GeschiedenisStap terug in selecties.
Selecties - stap vooruitStap vooruit in selecties.
Selecties - Alles wissenAlle selecties wissen.
Zoeken in selectie

Slimme zoekactie openen om de volledige gegevensverzameling te doorzoeken.

Ga voor meer informatie naar: Slimme zoekopdrachten gebruiken

Selecties - HuidigDe selectiefunctie openen. Dit is een uitbreiding van de selectiebalk.
AanraakfunctieActie
Lang aanraken en loslaten Het snelmenu openen
Lang een visualisatie aanrakenHet optiemenu openen
VegenBladeren door lijsten en visualisaties
KnijpenIn- of uitzoomen op visualisaties
Tikken met twee vingersEen interval in een lijst, tabel of as van staafdiagram selecteren
Vegen met twee vingersVisualisatie van een spreidingsplot draaien
Tikken met drie vingersZoomniveau van een visualisatie van een spreidingsplot resetten