Navigeren in de gebruikersinterface

Bouw en verken Data Analytics-toepassingen met Qlik Cloud.

De cloudhub

De cloudhub is uw beginpunt. Gebruik apps, zoek en verken gegevens en maak verzamelingen van apps.

Afhankelijk van uw machtigingen kunt u ook apps maken en delen, apps uploaden, een gegevensbestand toevoegen en laden, of een gegevensverbinding tot stand brengen.

Ga voor meer informatie naar:

Startscherm van de analysehub (cloud) voor Qlik Sense

App-overzicht

Als u vanuit de hub een app opent, gaat u naar het app-overzicht.

Bekijk alle inhoud die de app bevat, zoals werkbladen, presentaties en bladwijzers, en navigeer tussen de verschillende weergaven.

Ga voor meer informatie naar:

App-overzicht van de gebruiksinterface (cloud) van Qlik Sense

Insight Advisor

Insight Advisor helpt u bij het verkennen van gegevens en het maken van analyses.

Insight Advisor gebruikt de Qlik Cognitive Engine en een logisch model van appgegevens om visualisaties en analyses in een app te maken. Als app-ontwikkelaar helpt Insight Advisor u bij het maken van app-inhoud. Insight Advisor helpt u als zakelijke gebruiker die apps gebruikt voor analyse bij het maken van analyses op basis van gegevens die zich buiten de app bevinden.

Ga voor meer informatie naar Visualisaties maken met Insight Advisor.

Insight Advisor

Gegevens beheren

Laad en beheer gegevens met behulp van gegevensbeheer, de gegevenscatalogus, de editor voor het laden van gegevens en de gegevensmodelviewer.

Gegevensbeheer

Voeg gegevensbronnen toe en laad gegevens zonder scripts te gebruiken in Gegevensbeheer.

Koppel de gegevens handmatig of op basis van aanbevelingen in de weergave Koppelingen. Bekijk en bewerk tabellen in the tabelweergave.

Ga voor meer informatie naar Gegevensbeheer.

Gegevensmanager van de Qlik Sense cloud gebruikersinterface

Gegevenscatalogus

Gebruik de gegevenscatalogus om gegevens te laden uit de gegevensbestanden waartoe u toegang hebt.

Bekijk en selecteer gegevens om te laden vanuit alle gegevensbestanden waartoe u toegang hebt. Koppel en bewerk de gegevens in Gegevensbeheer of Editor voor laden van gegevens.

Ga voor meer informatie naar Gegevens laden vanuit de gegevenscatalogus.

Editor voor laden van gegevens

Laad gegevens door middel van scripts in de editor voor laden van gegevens.

U kunt een script handmatig bewerken of laten genereren door gegevensbeheer. Complexe scriptinstructies vereisen handmatige bewerking.

Ga voor meer informatie naar Editor voor laden van gegevens.

Editor voor laden van gegevens in de gebruikersinterface van Qlik Cloud.

Gegevensmodelviewer

Bekijk de gegevensstructuur van de gegevens die u hebt toegevoegd in de app in de Gegevensmodelviewer.

Bekijk een voorbeeld van gegevens en metagegevens voor een tabel of een veld, en maak dimensies en metingen van velden.

Ga voor meer informatie naar Gegevensmodelviewer.

Gegevensmodelvieweer van de Qlik Sense cloud gebruikersinterface