Navigeren in de gebruikersinterface

OP DEZE PAGINA

GERELATEERD LESMATERIAAL

Navigeren in de gebruikersinterface

Bouw en verken Data Analytics-toepassingen met Qlik Sense.

De cloudhub

De cloudhub is uw beginpunt. Gebruik apps, zoek en verken gegevens en maak verzamelingen van apps.

Afhankelijk van uw machtigingen kunt u ook apps maken en delen, apps uploaden, een gegevensbestand toevoegen en laden, of een gegevensverbinding tot stand brengen.

Ga voor meer informatie naar:

Home screen of the Qlik Sense cloud analytics hub

App-overzicht

Als u vanuit de hub een app opent, gaat u naar het app-overzicht.

Bekijk alle inhoud die de app bevat, zoals werkbladen, presentaties en bladwijzers, en navigeer tussen de verschillende weergaven.

Ga voor meer informatie naar:

App overview of Qlik Sense cloud UI

Insight Advisor

Insight Advisor biedt op zoekopdrachten gebaseerde analyses voor het verkennen van uw gegevens en het maken van visualisaties.

Met behulp van de Qlik Cognitive Engine en een logisch model van uw gegevens, maakt Insight Advisor visualisaties die u aan een werkblad in uw app kunt toevoegen.

Ga voor meer informatie naar Visualisaties maken met Insight Advisor.

Data manager of Qlik Sense cloud UI

Gegevens beheren

Laad en beheer gegevens met behulp van gegevensbeheer, de editor voor het laden van gegevens en de gegevensmodelviewer.

Gegevensbeheer

Voeg gegevensbronnen toe en laad gegevens zonder scripts te gebruiken in Gegevensbeheer.

Koppel de gegevens handmatig of op basis van aanbevelingen in de weergave Koppelingen. Bekijk en bewerk tabellen in the tabelweergave.

Ga voor meer informatie naar Gegevensbeheer.

Data manager of Qlik Sense cloud UI

Editor voor laden van gegevens

Laad gegevens door middel van scripts in de editor voor laden van gegevens.

U kunt een script handmatig bewerken of laten genereren door gegevensbeheer. Complexe scriptinstructies vereisen handmatige bewerking.

Ga voor meer informatie naar Editor voor laden van gegevens.

Data manager of Qlik Sense cloud UI

Gegevensmodelviewer

Bekijk de gegevensstructuur van de gegevens die u hebt toegevoegd in de app in de gegevensmodelviewer.

Bekijk een voorbeeld van gegevens en metagegevens voor een tabel of een veld, en maak dimensies en metingen van velden.

Ga voor meer informatie naar Gegevensmodelviewer.

Data model viewer of Qlik Sense cloud UI