On-demand rapporten maken

Maak on-demand rapporten tijdens het analyseren van werkbladinhoud in een app. Generatie van on-demand rapporten is beschikbaar voor sjablonen die door een rapportontwikkelaar zijn geactiveerd voor on-demand rapporten. De selecties die u in de app hebt gemaakt, worden weergegeven in het on-demand rapport.

Een on-demand rapport genereren in een Qlik Sense-app waarin selecties zijn gemaakt

Klik op 'Rapporten' in het bedrijfsmiddelenvenster om het venster voor generatie van on-demand rapporten te openen

On-demand rapporten wordt beheerd op het niveau van het rapportsjabloon In de sectie Rapportage van de app kiest een rapportonwikkelaar welke sjablonen gebruikt kunnen worden als basis voor de generatie van rapporten in tabelvom door gebruikers die app-inhoud gebruiken. Voor meer informatie over het configureren van on-demand rapporten, gaat u naar On-demand rapporten configureren.

Hoe werken on-demand rapporten

U kunt on-demand rapporten genereren terwijl u een werkblad analyseert. On-demand rapporten worden niet uitgevoerd vanuit een rapporttaak. In plaats daarvan wordt door een rapportontwikkelaar een rapportsjabloon geactiveerd voor on-demand rapporten. Elk geactiveerde sjabloon is beschikbaar voor u als u Rapporten opent in het bedrijfsmiddelenvenster. De bestanden worden direct naar uw computer gedownload als u een on-demand rapport genereert.

In een on-demand rapport is gegevensreductie gebaseerd op de app-toegang van de gebruiker die het rapport genereert, evenals zijn huidige selecties. Als gegevensreductie is toegepast via rapportfilters, wordt dit niet toegepast op een on-demand rapport.

Elke generatie van een on-demand rapport telt mee voor het verbruik van het Qlik Rapportageservice add-on-abonnement van de tenant.

Een on-demand rapport genereren

1. Open een werkblad in analysemode in een app.

2. Maak de vereiste selecties.

3. Klik op Bedrijfsmiddelen om het bedrijfsmiddelenvenster uit te vouwen als het nog niet open is.

4. Klik op Rapport Rapporten.

Als er geen sjabloon is geactiveerd in de app voor on-demand gebruik, is deze sectie niet zichtbaar.

Klik op Rapporten in het bedrijfsmiddelenvenster tijdens het analyseren van een werkblad om on-demand rapporten te genereren

Klik op 'Rapporten' in het bedrijfsmiddelenvenster om het venster voor generatie van on-demand rapporten te openen
  5. Zoek de sjabloon die u wilt genereren.

6. Klik naast de sjabloon op Downloaden.

7. Selecteer de gewenste indeling als er meer dan één rapportindeling beschikbaar is.

Het rapport is gegenereerd en gedownload vanuit het venster van uw webbrowser.

Machtigingen

Om on-demand rapporten te genereren vanuit een werkblad in een app, hebt u de juiste machtigingen nodig in de ruimte waarin de app zich bevindt.

Vereisten voor apps in gedeelde ruimten

In gedeelde ruimten hebt u de machtiging Kan weergeven of hoger nodig in de ruimte (of de app) om on-demand rapporten te genereren.

Ga voor meer informatie naar Machtigingen in gedeelde ruimtes beheren.

Vereisten voor apps in beheerde ruimten

In beheerde ruimten hebt u de machtiging Heeft beperkte weergave of hoger nodig in de ruimte om on-demand rapporten te genereren. Gebruikers die geen lid zijn van de ruimte met de toegang Kan weergeven of Kan bijdragen voor de app kunnen ook on-demand rapporten genereren.

Ga voor meer informatie naar Rechten in beheerde ruimtes beheren.

Vereisten voor apps in uw persoonlijke ruimte

U moet de gebruikersrol Private Analytics Content Creator hebben in de tenant om on-demand rapporten te genereren vanuit een app in uw persoonlijke ruimte.