Visualisaties bewaken

U kunt visualisaties in de cloudhub en in Qlik Sense Mobile for SaaS bewaken, zodat u diagrammen kunt bekijken zonder apps te hoeven openen.

U kunt een visualisatie selecteren en deze toevoegen aan uw persoonlijke ruimte in de cloudhub. U kunt visualisaties toevoegen van beide werkbladen en van Insight Advisor. Visualisaties die u op deze manier kunt toevoegen, vindt u in Uw diagrammen in de sectie Start van de cloudhub of in Catalogus door te filteren op Diagrammen. Selecties die zijn toegepast op de visualisatie worden behouden wanneer de visualisatie aan de hub wordt toegevoegd. De bewaakte visualisatie wordt elke keer bijgewerkt wanneer de bron-app opnieuw wordt geladen.

Tip: Voeg de visualisatie toe aan de verzameling Mobiele inhoud en maak deze beschikbaar in Qlik Sense Mobile for SaaS.

Visualisatie in de hub

A chart open in the hub with Details expanded

Als u een diagram in de hub opent, toont het diagram de laatste versie van het diagram van de laatste keer dat de gegevens in de bron-app opnieuw zijn geladen. U kunt het diagram, de diagramdetails en de geschiedenis bekijken.

Opmerking:

Als u een visualisatie vanuit een app hebt toegevoegd waartoe u geen toegang meer hebt, wordt de laatste versie van de visualisatie waartoe u toegang had weergegeven.

U kunt geen selecties in het diagram maken, maar u kunt het diagram in de bron-app bekijken door te klikken op In app weergeven. U wilt bijvoorbeeld bladwijzers toepassen of bekijken hoe het diagram wijzigt op basis van nieuwe selecties. Met de actie In app weergeven wordt de bron-app geopend van de visualisatie met toegepaste selecties. Voor diagrammen die zijn gegenereerd in Insight Advisor, opent Weergeven in app Insight Advisor Ontdekken in Werkblad. U kunt desgewenst aanvullende diagrammen bekijken binnen dezelfde Insight Advisor-zoekopdracht.

U kunt bekijken wanneer het diagram voor het laatst opnieuw is geladen, wanneer het diagram is gemaakt en de tags, bron-app en ruimte bekijken. U kunt de bron-app of ruimte openen. In Selecties worden de selecties weergegeven die zijn toegepast op het diagram toen het diagram aan de hub werd toegevoegd.

Diagramgeschiedenis bevat eerdere versies van het diagram. U kunt eerdere versies weergeven om ze te bekijken. U kunt historische diagrammen naast elkaar bekijken door te klikken op 2 in een andere historische diagram. U kunt klikken op 1 in een diagram om de historische diagram links van de huidige diagram weer te geven. Elke keer dat de app gegevens opnieuw laadt, wordt een nieuwe versie toegevoegd aan Geschiedenis. U kunt de laatste 10 diagramversies bekijken.

U kunt de diagramtitel bewerken door op de titel te klikken. U kunt tags bewerken door erop te klikken.Edit

Beperkingen

Visualisaties bewaken heeft de volgende beperkingen:

• De volgende visualisaties kunnen niet worden bewaakt:
    • Knop
    • Container

Opmerking:

Individuele diagrammen in containers kunnen worden bewaakt.

• Filtervak
    • Word cloud chart-uitbreiding
    • Multi-KPI-uitbreiding
    • Trellis container-uitbreiding
    • Dashboard bundle-uitbreidingen
    • Aangepaste uitbreidingen
  • U kunt gegevens in knopinfo bekijken wanneer u met muis op waarden uit het diagram gaat staan. Dit is mogelijk voor de volgende diagrammen:
    • Staafdiagram
    • Bulletgrafiek
    • Funnel chart-uitbreiding
    • KPI
    • Lijndiagram
    • Mekko-diagram
    • Organisatiediagram

• Cirkeldiagram
    • Sankey chart-uitbreiding
  • De instelling rechts-naar-links wordt niet ondersteund in bewaakte diagrammen.
  • Selecties van dynamische bladwijzers worden niet ondersteund in bewaakte diagrammen. De selecties in de bewaakte visualisatie zullen de selecties zijn die zijn toegepast in de visualisatie toen deze aan de hub werd toegevoegd.
  • Vorige of volgende selecties van uitdrukkingen van een set-analyse worden in bewaakte diagrammen niet ondersteund.
  • Variabele waarden in bewaakte diagrammen worden ingesteld en worden niet bijgewerkt als ze in de bron-app worden gewijzigd.

Visualisaties in cloudhubs bewaken

1. Klik met de rechtermuisknop op een visualisatie en selecteer In hub bewaken.
  2. Selecteer desgewenst Weergavestatus werkblad opslaan om de positie voor zoomen en scrollen in de bewaakte diagram te vergrendelen.

Opmerking:

Deze optie kan ertoe leiden dat gegevenspunten buiten beeld vallen wanneer de gegevens wijzigen.

3. U kunt desgewenst de naam van de visualisatie bewerken.
  4. U kunt desgewenst labels aan de visualisatie toevoegen.
  5. Klik op Bewaken.
Tip: Voeg de visualisatie toe aan de verzameling Mobiele inhoud en maak deze beschikbaar in Qlik Sense Mobile for SaaS.

Visualisaties uit cloudhubs verwijderen

1. Klik op More in een visualisatie in de cloudhub en selecteer Verwijderen.
  2. Klik op Verwijderen.