Byta namn på fält

I föregående avsnitt visade vi hur du kan ändra namn på fält i förhandsgranskningsfönstret. I rubriken till förhandsgranskningsfönstret döpte du om Invoice Date till Bill Date. När du infogade laddningsskriptet kunde du se att fältet skulle döpas om med nyckelordet AS.

Laddningsskriptfönster med namnbyte av Invoice Date till Bill Date

Laddningsskriptfönster där Invoice Date döps om som Bill Date.

Vi kan även utföra denna åtgärd direkt i skriptet.

1. Öppna Skriptredigeraren i appen Scripting Tutorial.
  2. klicka på fliken Sales.
  3. Gör följande ändringar i laddningsskriptet. Observera att du måste inkludera parenteser runt fält som innehåller ett mellanslag.
    1. Ändra GrossSales, till:
    2. GrossSales AS "Gross Sales",

3. Ändra "Item Desc", till:
    4. "Item Desc" AS "Item Description",

4. Ditt skript bör se ut så här:

Laddningsskriptfönstret med skript för att döpa om fält

Laddningsskriptfönstret med skript för att döpa om fält.
  5. Klicka på Ladda data. Data har laddats.
  6. Öppna datamodellvyn. Kontrollera att fälten har bytt namn.
  7. Du kan även visa alla fält i en app. Klicka på fliken Analys/Ark i det övre verktygsfältet. Appen öppnas i arkvyn.
  8. Klicka på Redigera ark och klicka sedan på Fält i resurspanelen. Du kan se fältnamnen som du bytte. Du kan använda alla dessa fält i visualiseringar som du skapar i din app.
  9. Fält med nya namn i analysvy

Fält med nya namn i analysvy.