Werkbladlay-outs wijzigen

U kunt rijen toevoegen en visualisaties verplaatsen in de standaard bewerkingsmodus. Als u het formaat van uw werkblad wilt wijzigen of de indeling van het werkblad wilt wijzigen, zijn er extra opties beschikbaar in Geavanceerde opties.

Als u uw werkbladlay-out wijzigt met behulp van geavanceerde opties, kunt u nog steeds wijzigingen aanbrengen in uw werkblad in de standaard bewerkingsmodus. De lay-out van het werkblad wordt echter vergrendeld. Als u het werkblad ontgrendelt, wordt uw werkbladlay-out opnieuw ingesteld in de standaard bewerkingsmodus.

De rastergrootte van een werkblad wijzigen

U kunt de rastergrootte van het werkblad aanpassen zodat er meer visualisaties op een werkblad passen, of om meer controle te hebben over de manier waarop visualisaties worden geplaatst. Het raster wordt weergegeven wanneer u een visualisatie toevoegt, verplaatst of het formaat ervan wijzigt.

De rastergrootte kan worden gewijzigd in het deelvenster Werkbladeigenschappen.

Het venster werkbladeigenschappen
  1. Ga naar de instelling Rasterafstand in Werkbladeigenschappen.
  2. Wijzig de afstand van Breed (de standaardoptie) naar Middelhoog, Smal of Aangepast.
  3. Als u Aangepast kiest, verschijnt er een schuifbalk. Gebruik de schuifbalk om de rastergrootte te wijzigen. Hoe hoger het getal, hoe smaller het raster.

Grootte van werkblad aanpassen

Qlik Sense gebruikt standaard een responsieve lay-out voor werkbladen, die het werkblad aanpast aan de schermafmeting van de gebruiker. U kunt een aangepaste hoogte en breedte instellen voor het werkblad als u een niet-responsieve lay-out voor uw werkbladen wilt gebruiken. Zo waarborgt u dat uw dashboard precies zo aan gebruikers wordt getoond als u het hebt gemaakt, zonder aanpassingen voor responsiviteit. U kunt de hoogte en breedte van een werkblad op elke waarde tussen 300 en 4000 pixels instellen.

Als de PDF -download van uw werkblad te ver is ingezoomd, wordt aanbevolen om Papierformaat te wijzigen van Responsief in Aangepast.

InformatieAls u Grootte van werkblad wijzigt van Responsief in Aangepast, kan dit invloed hebben op de interactieve ervaring van zakelijke gebruikers. Als de opmaak van de rapportuitvoer belangrijk is, overweeg dan om een app speciaal voor rapporten te maken zodat u meer controle hebt over thema's en de lay-out.

Wanneer een werkblad een aangepaste grootte gebruikt, kunt u de rasterafstand wijzigen, maar kunt u niet Werkblad uitbreiden gebruiken om de grootte te wijzigen.

Voor responsieve werkbladen die niet zijn uitgebreid, heeft een geëxporteerde PDF van het werkblad de volgende eigenschappen:

• Liggende schermstand: 1680 by 1120 pixels
  • Staande schermstand: 1120 by 1680 pixels

Als u een aangepast werkblad gebruikt, worden bij de PDF -uitvoer de aangepaste pixelwaarden voor breedte en hoogte behouden.

Als u de werkbladgrootte wijzigt van Reageert in Aangepast, dan kan dit van invloed zijn op de duidelijkheid van de PDF-uitvoer. Als u handmatig een werkblad met aangepaste grootte exporteert als een PDF, moet u het volgende doen:

• Staande stand: waarden van 1680 x 1120 pixels of een verhouding van 1:1,5

• Liggende stand: waarden van 1680 x 1120 pixels of een verhouding van 1,5:1

Uitgebreide werkbladen en werkbladen met een aangepaste grootte hebben mogelijk een PDF-output van lagere kwaliteit als het werkblad te groot is om duidelijk op een enkele PDF-pagina te worden weergegeven.

1. Wijzig de instelling Grootte van werkblad van Responsief naar Aangepast.
  2. Voer een breedte van het werkblad in pixels in.

3. Voer een hoogte van het werkblad in pixels in.

De lay-out op klein scherm wijzigen

Werkbladen worden standaard weergegeven in de Lijstweergave wanneer deze op een klein scherm worden bekeken. U kunt deze wijzigen om als raster te worden weergegeven. Werkbladen moeten zijn ingesteld op responsieve lay-out om op kleine schermen als raster te worden weergegeven.

Een werkblad op een klein scherm in Lijstweergave (links) en Rasterweegave (rechts)

Vergelijking van werkblad in Lijstweergave en in Rasterweergave op kleinere schermen

In de Rasterweergave wordt een klein voorbeeld van uw visualisaties getoond. In de lijstweergave worden alleen de visualisatietitels getoond.

1. Ga onder Werkbladeigenschappen naar Lay-out op klein scherm.
  2. Selecteer Rasterweergave in de vervolgkeuzelijst.

Het gebied van een werkblad uitbreiden

U kunt het gebied van een werkblad verticaal uitbreiden als u meer visualisaties wilt toevoegen dan dat er op een scherm passen.

Informatie

Gedownloade werkladen met een aangepaste grootte hebben mogelijk een PDF-output van lagere kwaliteit als het werkblad te groot is om duidelijk op een enkele PDF-pagina te worden weergegeven.

Houd rekening met het volgende:

• U moet dan Werkblad uitbreiden activeren onder Werkbladeigenschappen.
  • Met elke uitbreiding wordt 50% van de oorspronkelijke hoogte van het werkblad toegevoegd.
  • Als u visualisaties hebt die kunnen worden geschoven, kan dit conflicten veroorzaken met de mogelijkheid om te schuiven in een uitgebreid werkblad. U kunt het beste lege ruimte overlaten voor het schuiven wanneer u het werkblad ontwerpt.

U kunt het werkblad op twee verschillende manieren uitbreiden:

• Sleep een object naar de onderkant van het werkblad en zet het neer in het neerzetgebied dat wordt weergegeven.
  • Schakel Werkblad uitbreiden in onder Werkbladeigenschappen.

Het werkblad is nu uitgebreid met 50% ten opzichte van de oorspronkelijke hoogte. U kunt verticaal door het werkblad schuiven voor toegang tot alle inhoud.