Beschikbaarheid van rapporten, abonnementen en delen beheren

Rapportage in tabelvorm, abonnementen en het delen van diagrammen staan standaard ingeschakeld voor tenantgebruikers. Een tenantbeheerder kan elk van deze functies in- of uitschakelen in de Beheerconsole.

Dit kan worden gedaan in de sectie Instellingen onder Delen en rapporten.

Delen van diagrammen in- of uitschakelen

Als de functie delen van diagrammen is ingeschakeld in de Beheerconsole, kunnen gebruikers een diagram delen door er met de rechtermuisknop op te klikken en Delen te selecteren. Als deze functie is uitgeschakeld, is de optie niet zichtbaar voor app-gebruikers.

1. Open in Beheerconsole de sectie Instellingen en ga naar Delen en rapporten.

2. Schakel Delen van diagrammen via e-mail in of uit.

Beschikbaarheid van abonnementen in- of uitschakelen

Gebruikers kunnen zich abonneren op een diagram of een werkblad in een Qlik Sense-app en kunnen de instellingen zo configureren dat de uitvoer naar één of meerdere ontvangers wordt gemaild. U kunt deze functie uitschakelen in de Beheerconsole.

1. Open in Beheerconsole de sectie Instellingen en ga naar Delen en rapporten.

2. Schakel Abonnementen - diagrammen en werkbladen in of uit.

Beschikbaarheid van rapporten in tabelvorm in- of uitschakelen

Bepaal of gebruikers de sectie Rapportage mogen bekijken en gebruiken op het tabblad Voorbereiden van een Qlik Sense-app. Als u de functie uitschakelt, kunnen rapportagemiddelen (taken, sjablonen, distributie-instellingen) niet worden verwijderd. Ze zijn dan simpelweg niet zichtbaar. Als de functie weer wordt ingeschakeld, zijn de middelen weer zichtbaar en kunnen ze weer worden gebruikt.

1. Open in Beheerconsole de sectie Instellingen en ga naar Delen en rapporten.

2. Schakel Rapporten - Microsoft Excel in of uit.